Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty 12 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

Go badass – Deze gedurfde kapsels zijn helemaal on trend dit seizoen

We mogen weer. De kappers openen langzaam maar zeker hun deuren en het is tijd om een afspraak te maken. Ben je op zoek naar inspiratie en toe aan wat anders? Deze gedurfde kapsels zijn helemaal on trend dit seizoen.

Als je al een afspraak hebt staan, is het natuurlijk het perfecte moment om wat inspiratie op te doen. That’s where we come in. Deze gedurfde kapsels en andere opvallende manieren om je haar te upgraden gaan we veel zien dit seizoen.

Gedurfde kapsels

We hebben deze quarantaine al heel wat kapsels voorbij zien komen. Mensen die hun eigen haar hebben geknipt – of erger nog, mensen die hun eigen pony knipten, zoals Bella Hadid. We hebben allerlei gekleurde kapsels gezien, zoals het tangerine-kleurig kapsel van Dua Lipa. Ben je daardoor geïnspireerd en wel toe aan een gedurfd kapsel? Dit zijn de biggest en boldest haartrends van dit seizoen.

1. Opvallend kleurtje

Als je de afgelopen tijd op Instagram en TikTok hebt gekeken, heb je vast de een na de andere metamorfose gezien qua gedurfde kapsels. Dua Lipa die voor een opvallend kleurtje koos, Hilary Duff die voor een blauwe coupe ging: je kan het zo gek niet bedenken.

Zou je ook wel zo’n kleurtje willen, maar dan niet permanent? Er bestaan ook kleurshampoos, waarbij je ook zo’n kleur krijgt, maar die vervaagt binnen een paar wasbeurten. Vraag je kapper eens naar de mogelijkheden.

2. Rock een bob

Een ander kapsel dat we dit seizoen veel gaan zien is de korte bob. Het fijne aan dit kapsel is dat het geen regels kent. Je kunt gaan voor een stoere bob zoals Bella Hadid, een blunt cut zoals Hailey Bieber of een korte bob zoals model Kaia Gerber. Tip: om te voorkomen dat je korte lokken gaan lijken op vleugeltjes, kun je een beetje haarolie warm maken tussen je handen en in de punten doen.

3. Bang bang

Een haartrend dat sinds de sixties niet meer is weg te denken uit het modebeeld is de curtain bang. Verschillende celebrities gingen je al voor, maar ons favoriete pony is toch wel die van Selena Gomez op onderstaande foto.

4. Details aan de zijkant

Een makkelijke haartrend waar je eigenlijk geen kapper bij nodig hebt is de trend waarbij je de zijkanten van je haar eruit laat springen – letterlijk en figuurlijk. Zo kun je ervoor kiezen om twee voorste plukken uit je knot of staart te laten (à la Dua Lipa), of om de voorste plukken te gaan vlechten.

5. Versier je eigen kapsel

Je kunt al heel makkelijk een eenvoudige hairdo upgraden tot een iets meer gedurfd kapsel. Dat is iets wat we dit seizoen veel gaan zien. Denk aan blingbling langs je haarlijn zoals Alicia Keys. Je kunt met (glitter)steentjes een patroon maken – door vast te maken met wimperlijm – langs je haarlijn om je staart of knotje te upgraden. Parel-accessoires in je haar doen het ook altijd goed.

Ander nieuws: altijd al willen weten hoe je die vervelende afgebroken, kleine haartjes fixt? We got you.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.