Metro
Metro Celebrity 6 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

De geheime plannen rondom het overlijden van Queen Elizabeth zijn uitgelekt en z贸 gaat het eruit zien

De Britse koningin Elizabeth verkeert met haar 95 jaar in goede gezondheid, maar er bestaat uiteraard een draaiboek voor haar uitvaart. De plannen horen geheim te blijven, maar zijn nu t贸ch uitgelekt. Politico heeft de plannen onder de naam Operation London Bridge in handen.

We vertellen je precies hoe dat eruit ziet.

Overlijden van Queen Elizabeth

De persoonlijk secretaris van de koningin informeert de premier. Dat blijkt uit het plan. Vlaggen op regeringsgebouwen zullen binnen tien minuten op halfstok gaan. Mocht er een parlementszitting zijn, dan wordt die direct geschorst. Er zal een minuut nationale stilte worden gehouden. Om zes uur 鈥檚 middags zal de premier op audi毛ntie gaan bij de nieuwe koning Charles. Zijn opvolging heeft ook een codenaam: Operation Spring Tide.

In Operation London Bridge zijn de kleinste details uitgewerkt. 鈥濾an het alledaagse tot het absurde鈥, vat Politico de plannen samen. Er zijn plannen om de mogelijk honderdduizenden belangstellenden in goede banen te leiden, buitenlandse gasten op te vangen en de nieuwe koning Charles op een tour door het land te sturen. De kist met daarin het lichaam van koningin Elizabeth zal voor haar begrafenis nog te bezien zijn voor het publiek.

Het lijkt erop dat Operation London Bridge onlangs een update heeft gekregen in verband met de coronapandemie. Er staan dan ook maatregelen in om coronabesmettingen te voorkomen. De dag van de uitvaart wordt een dag van nationale rouw, met twee minuten stilte rond het middaguur. De staatsbegrafenis wordt gehouden in Westminster Abbey, waarna de koningin wordt bijgezet in de kapel waar ook haar man Philip ligt.

Deze codewoorden en -namen gebruiken de Britse royals binnen het koningshuis

Queen Elizabeth verkeert in goede gezondheid

Britse media denken dat Buckingham Palace niet blij is met het uitlekken van het geheime plan. Er is naar verluidt al een onderzoek ingesteld. Het draaiboek is maar door een kleine groep mensen gelezen, dus moet het lek van een hoge functionaris komen. Politico benadrukt overigens dat er geen aanwijzingen zijn dat de vorstin kwakkelt met haar gezondheid.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 馃挊

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en h茅茅茅l veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.