Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 6 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Deel jij je Netflix-account met anderen? Binnenkort kan het niet meer

We maken ons er allemaal schuldig aan: een Netflix-account van iemand anders gebruiken. Nu kan het op zich geen kwaad (als je toestemming hebt van de eigenaar), maar daar komt binnenkort verandering in. Netflix gaat account-delers namelijk aanpakken zodat ze nog meer kunnen groeien. En dat is slecht nieuws voor diegenen die hun account delen met hun vrienden en familie.

Account delen op Netflix

Netflix heeft ruim 200 miljoen abonnees, dat is het dubbele van Disney+. Toch voelen zij de concurrentie van Amazon Prime en Disney+ waardoor het steeds belangrijker wordt dat ze blijven groeien. Zo verhoogt Netflix regelmatig de prijzen van de abonnementen, maar gaan ze nu ook account-delers aanpakken.

Officieel mag je je Netflix-account alleen delen met je eigen huishouden, maar er zijn genoeg accounts die gedeeld worden met vrienden, collega’s of familie. Netflix heeft dit altijd gedoogd, maar daar komt dit jaar verandering in. De streamingdienst is een nieuwe functie aan het testen die het delen van accounts tegengaat.

Verifiëren als accounteigenaar

“Deze test is bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen die Netflix-accounts gebruiken hiertoe gemachtigd zijn,” vertelt een woordvoerder tegen The Verge. Als Netflix ontdekt dat iemand het account gebruikt zonder de accounteigenaar te zijn, wordt de gebruiker gevraagd om te verifiëren dat hij of zij de accounteigenaar is.

Dit gebeurt via een code die je ontvangt via e-mail of sms. Als je de verificatie niet op tijd uitvoert, kunnen films en series niet meer gestreamd worden. Dan moet je een eigen Netlix-account aanmaken en dat betekent ook: zelf betalen.

Delen met je huishouden

Het zal geen einde maken aan het delen van accounts, maar het wordt wel een stuk lastiger. Je zou de verificatiecode altijd met je vrienden, collega’s of familie kunnen delen. Toch is het voor veel gebruikers zo irritant dat ze sneller een eigen account aanmaken. Je wilt tenslotte een film of serie kijken wanneer jou dat uitkomt.

Dit zijn de 20 beste films op Netflix volgens IMDb

Ook voor Netflix wordt het lastig te bepalen wie rechtmatig een account gebruikt. Volgens de gebruikersvoorwaarden van Netflix mag je accounts niet delen met mensen buiten je eigen huishouden. Maar wat geldt voor de streamingdienst als een huishouden? Voorlopig wordt de nieuwe functie alleen getest.

Manners

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.