Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 14 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb jij snel last van een geïrriteerde huid? Dit skincare-ingrediënt helpt daar onwijs goed tegen

Een geïrriteerde huid is ontzettend vervelend. Je wil graag je huid verzachten, maar veel middeltjes doen meer kwaad dan goed. Hoe zorg je ervoor dat een rode, ontstoken en geïrriteerde huid toch verzacht wordt? Dan gebruik je een product met calendula. Wij vertellen je alles over dit wonderlijke ingrediënt.

Calendula verdient namelijk een plek in jouw skincare routine.

Heb jij snel last van een geïrriteerde huid? Calendula helpt daar onwijs goed tegen

Probeer je een gevoelige, ontstoken huid te kalmeren? Misschien heb je last van roodheid na een laserbehandeling of een hormonale opflakkering van acne? Als dat zo is, dan hebben wij het ingrediënt voor jou: calendula.

Wat is calendula?

Calendula is een bloem die afstamt uit de goudsbloemenfamilie. Calendula is een bloem die inheems is in noordelijke mediterrane landen en wordt al sinds de twaalfde eeuw gebruikt voor medicinale doeleinden.

Wat doet het voor je huid?

Calendula heeft anti-bacteriële en anti-schimmel eigenschappen. De sterkste verbinding van de bloem is een triterpenoïde genaamd faradol dat een aanzienlijk ontstekingsremmend effect heeft. Als jouw huid gevoelig is voor infecties en onzuiverheden, dan is calendula jouw reddende engel.

Daarnaast heeft het nog een aantal voordelen: het kan de collageenproductie van de huid verhogen, hydrateert de huid en kan de huid beschermen tegen schadelijke vrije radicalen.

Hoe gebruik je het?

No worries, je hoeft niet aan de slag met bloembladeren. Er zijn genoeg mooie producten op de markt waar calendula in verwerkt is. Dit kan een masker, een creme of een serum zijn. Wanneer je aanvoelt dat je huid niet zo lekker gaat, voeg dan een product met calendula toe aan je skincare routine. Wij zetten onze favorieten met calendula hieronder op een rijtje. De lijn van Khiel’s bevat een hele boel fijne producten met calendula erin.

Khiel’s Calendula Petal-Infused Calming Mask – €22,50

Khiel’s Calendula Herbal Extract Alcohol-Free Toner – €39,50

 

Weleda Skin Food – €10,99

‘Hair filler’ is hét celebrity-geheim achter voller uitziende haren

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.