Jana Witteman
Jana Witteman Money 22 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit wil je: geld besparen terwijl je op zonvakantie bent

Je huis verwarmen kost tegenwoordig klauwen met geld. En hoe kouder de dagen worden, hoe moeilijker het is om jezelf met dekens, truien en sokken warm te houden. Verleidelijk om weg te dromen bij het idee van een lekkere zonvakantie. Witte stranden, een zeebriesje en zon op je huid. En dat is precies waar de Britse luchtvaartmaatschappij EasyJet op een slimme manier gebruik van maakt.

Tijdens de koude wintermaanden ontsnappen naar een warm oord klinkt eigenlijk altijd aantrekkelijk. Maar met de stijgende prijzen van boodschappen, energie en gas wordt het leven thuis wel heel duur. Dat geldt niet alleen voor ons, ook bij onze overzeese Westerburen in Engeland hebben ze hier mee te maken. Daarom heeft de budget-luchtvaartmaatschappij eerder deze maand een Escapte the UK’-deal aangeboden. Voor de prijs van 723 kun je een maand lang all-inclusive vertoeven in Egypte. Geen extra kosten voor je boodschappen, en géén absurde energie- en gasrekening. Klinkt aantrekkelijk, toch? Dat dachten de Britten ook. Want in een paar dagen was de deal compleet uitverkocht.

Voor deze deal vis je dus achter het net, maar we zijn wel even voor jou op onderzoek gegaan. Voor een vriendelijk prijsje (vriendelijk voor de portemonnee, niet zo vriendelijk voor het milieu) vlieg jij zo naar deze zon-bestemmingen. Kleine disclaimer: de prijzen wisselen – zoals je waarschijnlijk weet – per dag. Daarnaast heb je natuurlijk de prijs van je gasrekening ook zelf in de hand. Zit jij thuis het liefst in croptop, ook als het buiten vijf graden Celsius is, dan kán het voordeliger zijn om toch de zon op te zoeken. We lieten ons inspireren: vier zonvakanties voor minder dan 200 euro. Klinkt niet gek, toch?

1. De Algarve

Deze deal is wel héél aantrekkelijk. Acht dagen naar de Portugese Algarve voor 193 euro. Dat is inclusief vlucht, verblijf en ontbijt. Stranden, eilanden en een strakblauwe zee gegarandeerd. Je vliegt er in drie uur naartoe, en voor je het weet lig jij in de zon.

Gemiddelde temperatuur in december: tussen de 10°C en 16°C.

2. Marrakech

Vijf dagen naar het Marokkaanse Marrakech mét vlucht en ontbijt voor 173 euro. De stad telt ongeveer 1 miljoen inwoners en behoort tot een van de vier koningssteden in Marokko. Eén ding is zeker: in deze wereldstad hoef je je niet te vervelen. Enige nadeel, het weer kan een beetje tegenvallen.

Gemiddelde temperatuur in december: tussen de 7°C en 19°C.

3. Gran Canaria

Bij een goedkope zonvakantie denken veel mensen al gauw aan de Canarische eilanden. Niet zo gek, want voor minder dan 150 euro vlieg je al voor 6 dagen die kant op.

Gemiddelde temperatuur in december: tussen de 18°C en 20°C.

4. Malta

Met een beetje geluk is het in Malta in december zo’n 17°C. Dat klinkt een stuk aangenamer dan het Nederlandse weer. Je vliegt er binnen drie uur naartoe én je boekt voor 6 dagen vanaf 98 euro via Suntip.

Gemiddelde temperatuur in december: tussen de 11°C en 17°C.

Ben jij nou niet per se fan van zon, zee en strand? Dan zijn deze vakantiebestemming misschien meer iets voor jou.

6 ideale vakantiebestemmingen als je niet zo goed tegen de hitte kunt

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.