Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Nieuws 22 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

De nieuwste campagne van Balenciaga is verontrustend en stichting Free A Girl grijpt in

Tijdens Paris Fashion Week was Balenciaga al in opspraak omdat Kanye West meeliep (die later de PFW op zijn kop zette) en verbraken ze het contract het hem. Nu bewijst het modehuis dat zij Ye niet nodig hebben om mensen boos te maken, want de nieuwste campagne gaat een te ver.

Het is moeilijk te geloven dat deze campagne een ‘go’ heeft gekregen.

Nieuwe Balenciaga-campagne gaat belangrijke grens over

Het luxe modemerk Balenciaga roept bezorgdheid op na het uitbrengen van hun nieuwste reclamecampagne. In de beelden op de officiële website van het merk zijn kinderen te zien met teddyberen in bondagekleding. Geen fijne combinatie.

De advertentie is inmiddels verwijderd, maar was online gepubliceerd als onderdeel van een nieuwe campagne. Het merk plaatste 10 nieuwe beelden voor de campagne Spring ’23, die sindsdien zijn verwijderd. Het merk heeft ook de beelden van de meisjes van de website verwijderd en vervangen door andere foto’s.

Alsof de foto’s nog niet bizar genoeg waren, zien we op de achtergrond van een ander beeld een rechtsdocument over het verbod op virtuele kinderp*rnografie. Ja, serieus. Dat Balenciaga graag choqueert is geen geheim, maar deze campagne gaat een belangrijke grens over.

Je begrijpt, de reacties zijn vurig. Ook Stichting Free A Girl grijpt in en roept De Bijenkorf in de comments op om Balenciaga te boycotten. Het statement van Free A Girl luidt: ‘Het biljoenenmerk Balenciaga draagt bij aan de seksuele verheerlijking van jonge kinderen. Dit is geen ‘edgy’ PR. Dit is verschrikkelijk en zorgwekkend. Dit is crimineel.’

De show van Balenciaga tijdens Paris Fashion Week was al duister -je weet wel, die met modder en destructed modellen – , maar dat het modehuis zo dark zo gaan had niemand verwacht. De foto’s mogen dan van de site verwijderd zijn, het laatste woord is hier nog lang niet over gezegd.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.