Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Parfum 6 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Als je de geur van zonnebrand lekker vindt, dan wil je deze zomerparfums inslaan

Niets zo lekker als de geur van luxe zonnebrand terwijl je ergens op een zonnig strand ligt. Maar waarom deze geur niet doortrekken naar het ‘echte leven’? Sinds twee jaar is de geur van zonnebrand een populair streven in de parfumwereld – en wij zijn fan. Dit zijn de geuren die ZOMER schreeuwen door hun zwoele SPF-ish geur.

Dat geur en gevoel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, weten we allemaal. Dat is ook precies waar de neuroscent-trend zo op inspeelt. Als je dat ene zomerse parfum ruikt, ben je voor een paar seconden weer even terug op dat vrolijke Spaanse strand. Dus waarom niet juist op maandagochtend zo’n geur dragen?

Zomerparfums die doen denken aan de geur van zonnebrand

Waarom ruikt zonnebrandcrème dan zo lekker en waar vind je dat in een parfum? Je zult op zoek moeten gaan naar noten die de geur van een warme, zongebruinde huid nabootsen. Denk aan romige witte bloemen zoals jasmijn en frangipani en warme basisnoten zoals amber, sandelhout en muskus.

Omdat wij al jaren fan zijn van deze zwoele zomerse geuren, hebben wij het zoekwerk al voor je gedaan. Dit zijn onze favorieten.

diptyque – Ilio

Ieder jaar komt diptyque met een nieuwe variant van hun zomergeur Ilio. Deze is limited edition, dus grijp je kans wanneer ‘ie er is. De geur laat zich moeilijk omschrijven, maar bij het inademen krijg je direct een warm gevoel. Noten van cactusvijg, bergamot, jasmijn en iris zorgen ervoor dat de geur je een Mediterraans gevoel geeft.

diptyque Ilio Eau de Toilette – €140 (100ml)

Zomerparfums
Skins

Juliette has a Gun – Lust for Sun

De naam zegt het al: deze geur doet je verlangen naar de zon. Door de noten van monoi, ylang-ylang, vanille en kokos maken dat dit parfum de ultieme zomergeur is. NSMBL’s Karlijn draagt ‘m al een jaar en krijgt regelmatig complimenten.

Juliette has a Gun Lust for Sun – €135 (100ml)

zomerparfums zonnebrand (1)
Skins

Tom Ford – Soleil Blanc

Denk aan zon en denk aan poederige noten: dat Soleil Blanc van Tom Ford. Velen kennen dit exclusieve zomerparfum al, maar toch mocht ‘ie niet in dit rijtje ontbreken. Noten van pistache, ylang-ylang en tuberoos maken van deze zomergeur eentje die je niet snel vergeet.

Tom Ford Soleil Blanc – €257 (50ml)

zomerparfums zonnebrand (2)
Tom Ford

Yves Rocher – Monoï

Dit is een goed bewaard geheim, maar we gaan ‘m hier toch met je delen. Deze bodymist van Yves Rocher is de sleutel tot de ultieme zomergeur. Oké, je moet ‘m misschien iets vaker bijsprayen, maar voor die €10 is dat ook niet zo’n probleem.

Yves Rocher Monoï geparfumeerde spray – €9,99

zomerparfums zonnebrand (3)
Yves Rocher

2787 Parfums – Sonar

Soms ruik je een geur die weer helemaal tot leven laat komen wanneer je het inademt. Sonar is zo’n geur. Met bruisende noten van bergamot en tuberoos is dit parfum een feestje om te dragen. Fun fact: de geur is geïnspireerd door het Spaanse Sonar-festival.

2787 Parfums Sonar – €175 (87ml)

zomerparfums zonnebrand (4)
Skins

Ik testte alle nieuwe parfums van Charlotte Tilbury en dit zijn mijn favorieten

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.