Gina Koninkx
Gina Koninkx Mentale Gezondheid 19 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

6 gewoontes waarvan je zelfverzekerder én gelukkiger wordt

Zou jij een stuk zelfverzekerder willen zijn? Dan is het belangrijk enkele gewoontes af te leren, zoals het judgen van anderen of een ander iets misgunnen. Stop al die tijd liever in jezelf en je wordt 100% een gelukkiger en zelfverzekerder mens.

Gewoontes om zelfverzekerder te worden

Naast het afleren van bepaalde gewoontes, zal je ook nieuwe gewoontes moeten ontwikkelen.

1. Wees trots op je eigen prestaties

Hoe klein of groot ze ook zijn, elke prestatie is een schouderklopje bij jezelf waard. Hoe vaker je dit doet, hoe zelfverzekerder je wordt.

2. Vraag om hulp als je dit nodig hebt

Iedereen kan namelijk wel wat hulp gebruiken en juist als je goed weet aan te geven wanneer en wat je precies nodig hebt van een ander, maakt dit je alleen maar sterker. Niks om je voor te schamen.

3. Maak gebruik van de kansen die op je pad komen

Grijp elke kans die op je pad komt met beide handen aan. Er is geen enkele reden om een mooie kans te laten liggen. Het zal je altijd een hoop nieuwe dingen brengen.

4. Pak altijd je eigen verantwoordelijkheid

Deze gewoonte past namelijk bij een krachtige persoonlijkheid. Als je verantwoordelijk durft te nemen voor je eigen daden, weet je steeds beter wat je aan jezelf hebt waardoor het makkelijker wordt op jezelf te vertrouwen.

5. Stap regelmatig uit je comfort zone

Hoe vaker je uit die comfort zone stapt, hoe makkelijker dit zal worden. Een nieuwe situatie kun je daardoor veel beter handelen, wat jou een stuk zelfverzekerder maakt.

6. Laat je niet remmen door angst

Als je je door angst laat remmen, beperkt dit veel mogelijkheden. Schakel desnoods een psycholoog of psychiater in om angsten te behandelen zodat je je minder geremd voelt en je je hierdoor niet laat tegenhouden.

7. Veroordeel anderen niet

Want wie bezig is met anderen, besteedt minder tijd aan zichzelf. Focus je op je eigen geluk en dat zal alleen maar toenemen als je niet op een negatieve manier bezig bent met alles en iedereen om je heen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.