Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty 20 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze fout maakt iedereen tijdens het wassen van je gezicht en wil je niet meer maken

Na een lange werkdag sta je voor de spiegel. Tijd om naar bed te gaan. Je poest je tanden, pakt een doekje om je gezicht mee schoon te maken, laat het water lekker warm worden, en reinigt je hele gezicht met dat warme water. Heerlijk. Maar oeps – je gezicht schoonmaken met warm water is dus echt en no go en dit is waarom.

Ons gezicht wassen met warm water, we doen het eigenlijk allemaal. Een koude plens water in het gezicht is namelijk helemaal niet fijn als je bijna je bed in wilt kruipen. Warm water is een stuk comfortabeler, niet waar?

Gezicht niet wassen met warm water

Vanaf vanavond kies jij er toch voor om kouder water te gebruiken in jouw avondroutine. Heet (of heel warm) water is namelijk geen goede match met de huid van jouw gezicht.

> Lees ook: Een huidexpert verdeelt meningen op TikTok na haar advies om je gezicht niet te wassen in de ochtend

Natuurlijk komt jouw huid soms in aanraking met warmte. Denk aan douchen, in de sauna of bij het stomen van je gezicht als je weer eens een verstopte neus hebt. En hoe lekker dat dan ook voelt, echt goed is het niet voor je gezicht. Dat komt omdat de bloedvaten in jouw gezicht wijder worden, en daardoor een kwetsbare huid veroorzaken.

Dr. Nazarian, een gecertificeerd dermatoloog, legt het uit in een artikel op Familyshare: “Hot water and temperatures will dilate blood vessels and capillaries … That can leave skin red and in aggravate conditions like rosacea, which ultimately leads to broken and permanently dilated vessels.”

Note to self: niet meer je gezicht schoonmaken onder de douche dus. Je gezicht gaat je dankbaar zijn.

Lauwwarm of helemaal koud?

Met kouder water heb je dit probleem niet, maar let ook hier op: als je echt koud water gebruikt, dan krijg je vaak jouw make-up niet volledig van je gezicht af. Gebruik daarom vanaf nu lauwwarm water om je gezicht schoon te maken.

Benieuwd naar de beste routine voor een schoon gezicht? Lees deze NSMBL guide en je bent helemaal op de hoogte.

6 tekenen waaruit blijkt dat je je gezicht niet goed wast

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.