Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 3 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Voor eens en altijd: zó was jij je gezicht op de juiste manier

Het is iets wat we elke dag doen: ons gezicht wassen. Toch worden er dagelijks veel fouten gemaakt. Je gezicht wassen klinkt als iets simpels, maar het is best ingewikkeld om het op de juiste manier te doen. En een onjuiste reiniging kan weer leiden tot onder andere puistjes en droogheid. Met deze tips doe je het wél goed.

Heb je je ooit hebt afgevraagd hoe je je gezicht op de juiste manier wast? You’re not the only one.

Je gezicht wassen: zo hoort het

Het is van belang dat je je gezicht op de juiste manier reinigt, anders kan het schade aan je huid veroorzaken. Er komt meer bij kijken dan een badkamerkastje vol met verzorgingsproducten. Je zult jezelf bedanken als je deze huidverzorging toepast.

1. Zorg voor een schone washandje of handdoek

Verwijder je make-up en allereerst met een vochtige handdoek of washandje. Het is wel van belang dat ze schoon zijn. Het lijkt misschien vervelend om steeds een washandje of handdoek in de wasmand te moeten gooien, maar het is belangrijk voor een schoon gezicht. Experts zeggen dat het hergebruiken van hetzelfde washandje meer bacteriën naar je gezicht verspreidt, en dat kan bijdragen aan acne.

2. Gebruik de juiste watertemperatuur

Het gebruiken van warm water onder de douche of om je gezicht te wassen kan heel fijn aanvoelen, maar het kan schadelijk zijn voor huid van je gezicht. Extreme temperaturen, zoals hete, stomende douches of heet water, kunnen verwijding van bloedvaten en breekbaar weefsel veroorzaken. Gebruik daarom het liefst lauw of koud water om je gezicht te wassen.

3. Gebruik een face wash voor je huidtype

Niet alle gezichten moeten op dezelfde manier worden gewassen. Elk product heeft specifieke instructies nodig. Daarom is het belangrijk dat je de juiste face wash gebruikt, speciaal voor jouw huidtype. Heb je een vettige huid? Of toch een gevoelige huid? Deze factoren spelen een rol bij het uitkiezen.

4. Ga voorzichtig met je huid om

Het is verleidelijk om je gezicht grondig te wassen, maar deze druk is slecht voor je huid. Te agressief of te lang wassen kan leiden tot een rode, geïrriteerde, boze huid. Probeer daarom voorzichtiger met je huid om te gaan en was het niet langer dan een minuut.

5. Gebruik een vochtinbrengende crème

De laatste stap van een goede skincare routine is het gebruik van een vochtinbrengende crème. De juiste hydratatie kan een verschil maken. Breng de vochtinbrengende crème het liefst aan wanneer je huid nog een beetje vochtig is. Dit helpt om het vocht van je huid vast te houden.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.