Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Body & Mind 19 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Last van angsten? Deze tips gebruiken Bella Hadid, Miley Cyrus en Selena Gomez

Last van sociale angsten? You’re not the only one. Ook celebs hebben soms last van paniekaanvallen of een angststoornis – het kan iedereen overkomen. Maar hoe gaan celebs als Bella Hadid, Miley Cyrus en Selena Gomez om met deze angsten? We zetten het voor je op een rijtje.

1. Een digitale detox

Zangeres Camila Cabello en zanger Shawn Mendes verwijderden hun social media tijdelijk toen ze door hun break-up gingen. Selena Gomez verwijdert haar Instagram als het haar even te veel wordt. Social media vraagt veel van ons. De constante prikkels geven het gevoel dat je continu door moet blijven gaan. Als je daar ook last van hebt, kan het dus geen kwaad om eens een digitale detox toe te passen. Log uit van Instagram, verwijder de Facebook-app en raak TikTok een tijdje niet meer aan. Zo kan je volledig op jezelf en je eigen gevoel focussen.

Niet alleen internationale celebs houden soms een digitale detox. Ook NSMBL-oprichter Anna Nooshin laat aan LINDA.meiden weten dat ze soms ongelukkig wordt van social media, en daarom haar telefoon lekker uit zet. Hetzelfde geldt voor Gwen van Poorten, die het liefst zonder telefoon naar een warm land vertrekt. Gwen heeft zelfs al een aantal jaar geen WhatsApp meer…

Ben je ‘gewoon’ verlegen of heb je een sociale angststoornis? Dit is het verschil

2. Mediteren

Heb je je al eens verdiept in de wereld van het mediteren? Meditatie kan zorgen voor rust. Daar heb je niets voor nodig, en je kunt het toepassen waar en wanneer je maar wilt. Download deze meditatie-apps maar eens en probeer of het iets voor jou is.

Onder andere Miley Cyrus en Kendall Jenner hebben laten weten dat ze hun rust vinden met mediteren. Op de onderstaande video zie je hoe Kendall gebruik maakt van een klankschaal en zo helemaal tot rust komt.

3. Lief dagboek

Al je gedachtes en gevoelens opschrijven in een dagboek kinderachtig? Echt niet. Volgens actrice Jessica Simpson en topmodel Bella Hadid is dat juist dé manier om angstige gevoelens een plekje te geven. “Het is belangrijk om de dingen die je met je meedraagt door op een dag, zoals een slechte droom, op te schrijven om het een plaats te geven”, vertelde Bella eerder volgens hln.be.

Het enige wat je hier voor nodig hebt, is een pen en papier. Leg een schriftje naast je bed, en schrijf ‘s avonds alles op. Of schrijf juist ‘s morgens je angsten van je af als dat het moment is dat je het meest angstig bent. Hoe je het doet, maakt niet uit.

Bella Hadid praat over angst en burn-outs met serie huilende selfies op Instagram

HLN

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.