Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 3 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Dankzij dit simpele trucje koop jij voortaan de perfecte kleur blush voor je huid

Blush is een product dat niet mag ontbreken in je make-up stash. Het zorgt ervoor dat een cakey foundation-look in één klap levendig wordt en geeft je een gezond kleurtje. Daarentegen zorgt een verkeerde kleur blush ervoor dat je eruitziet als een clown. Zo zorg je ervoor dat je de juiste kleur voor jouw huid koopt.

Een blush moet niet alleen matchen met de ondertoon van je huid, maar ook met de rest van je make-up. Bij een bruine smokey eye draag je een andere kleur blush dan bij een bold red lip. En naast kleuren, zijn er ook nog allemaal verschillende texturen en finishes om uit te kiezen. Het is ook niet makkelijk allemaal, dat make-uppen.

Dankzij dit simpele trucje koop jij voortaan de perfecte kleur blush

Ninni Nummela, make-up artist bij Chanel, deelt met de Britse Glamour haar go to trucje voor het kiezen van de juiste blush. Wat je wil is dat het natuurlijk oogt en lijkt op de kleur die je huid heeft als je bloost. De truc is heel simpel: knijp even hard in je wangen en kijk welke kleur je huid wordt. Nu is aan jou de taak om een blush uit te zoeken die het meest lijkt op de kleur van je rode wangen.

Vind je dit nog steeds lastig? Dan is er nog een simpele manier om een juiste kleur te kiezen. Als jij iemand bent die snel bruin wordt, kies dan voor een warme kleur, zoals koraal, peach en bruin-roze. Ben jij iemand die niet snel bruin wordt? Dan breng je een koelere kleur aan op de wangen. Kies voor een lichtroze of mauve blush. Wees niet bang om een beetje te experimenteren met blush, make-up is er om mee te spelen.

Raak jij ook altijd in paniek als je die vele make-up kwasten ziet? No worries, in dit artikel leggen we je uit welke kwast je waarvoor gebruikt.

Glamour

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.