Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Body & Mind 20 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze vijf theesoorten zijn niet alleen lekker, maar ook het beste voor je gezondheid

Thee drinken is niet alleen lekker, maar ook nog is goed voor je. Van kalmerende kruidenmixen tot verfrissende groene varianten: thee heeft meerdere voordelen voor zowel lichaam als geest. Dus ben jij benieuwd welke voordelen elk theesoort heeft en het welke het beste past bij jouw levensstijl? Ontdek dan de voordelen van deze gezondste theesoorten.

Pak je favoriete mok er maar alvast bij.

Thee voor je gezondheid

Wie geniet er nu niet van een lekker warm kopje thee terwijl je op de bank onder een dekentje ligt, kijkend naar je favoriete serie. Dit moment wordt alleen maar fijner wetende dat dit kopje thee ook nog goed is voor je gezondheid. Er zijn verschillende soorten thee, en de een is nog gezonder dan de ander. Wij zetten de gezondste soorten voor je op een rijtje.

Matcha thee

Het zou misschien niet als een verrassing komen, maar matcha thee is de gezondste thee die je kunt drinken. Een kopje matcha thee bevat antioxidanten, catechines, mineralen, vrije aminozuren en bevat ook nog is vitamines zoals A, B, C, E en K.

Groene thee

Groene thee is supergezond. Het bevat ontstekingsremmende stoffen die virussen en bacteriën bestrijden. De antioxidanten helpen tegen stress en vermoeidheid en kunnen je vetverbranding stimuleren. Groene thee kan het ook je bloeddruk verlagen en zelfs het slechte LDL-cholesterol verminderen. Drie kopjes per dag kunnen wonderen doen voor je gezondheid, en het risico op hart- en vaatziekten verkleinen.

Gemberthee

Een kopje gemberthee is ontstekingsremmend en zit vol vitamines en mineralen. Gemberthee kan ook helpen als je bijvoorbeeld de griep hebt. Maak het nog gezonder door een vers schijfje citroen toe te voegen, dit zorgt voor een extra vitamineboost en helpt met het bestrijden van bacteriën.

Zwarte thee

Zwarte thee barst van de antioxidanten die bijvoorbeeld de tekenen van veroudering vertragen. Bovendien stimuleert het een gezond immuunsysteem dankzij de hoge niveaus van cafeïne die helpen bij het afweren van verkoudheden en virussen die schadelijk kunnen zijn voor onze gezondheid.

Witte thee

Witte thee heeft meer antioxidanten dan groene thee, waardoor het het hoogste niveau aan antioxidanten bevat. En dus behoort tot de gezondste theesoorten. Dit komt doordat het de minst bewerkte theesoort is. Witte thee heeft ook krachtige antibacteriële eigenschappen die kunnen helpen bij het bestrijden van verschillende soorten huidaandoeningen.

Gezond 2024 beginnen? Deze test van Vitakruid vertelt welke supplementen jij het beste kunt nemen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.