Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 17 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Gladiator Goddess wordt de festivaltrend van 2024, volgens stijliconen op Coachella

Het openingsweekend van Coachella is voorbij en zoals altijd is het duidelijk: naast de muziek zijn de outfits van cruciaal belang. Het feest wordt niet voor niets de ‘Influencer Olympics’ genoemd. En één ding viel op: stijliconen gingen dit jaar massaal voor de Gladiator Goddess stijl.

Naast een heleboel minimalistische looks, was de gladiator goddess aesthetic aanwezig. Het is de moderne en vernieuwde interpretatie van de boho-stijl de die looks op Coachella altijd kenmerkte.

Gladiator Goddess wordt de festivaltrend van 2024

Het festivalseizoen van 2024 gaat in het teken staan van leer. Al eerder spotten we dat deze leren jassen de grote trend waren tijdens het eerste weekend van Coachella. Maar in de esthetiek die ongekend populair was, speelt leer ook een grote rol. We hebben het over gladiator goddess. Een trend die rond 2013 groots was, door de gladiator sandalen, maakte vorige zomer een voorzichtige comeback.

De gladiatoren trend brak vorig jaar niet helemaal door. Nu barst het wél los en dat hebben we aan één ding te danken: Dune. De film, met Zendaya in de hoofdrol, heeft de mode beïnvloed, zonder dat we het doorhadden. Tijdens het eerste grote festivalmoment van het jaar, kwam de stijl á la Dune ineens flink naar de voorgrond.

Wat is Gladiator Goddess?

We horen je denken, ‘hoe ga ik mee in deze trend zonder eruit te zien als fantasy figuur?’ De stijliconen op Coachella gingen niet voor een totale gladitor look, maar combineerden elementen met zachtere, meet vrouwelijke items. Zo kwam de naam Gladiator Goddess tot stand.

Denk aan de grote leren riem of die met schijven, die ineens onwijs populair was. Vaak gecombineerd met gehaakte en see through tops. Daarnaast zijn shoulder pieces een ding. Dat zijn echte metalen of leren kettingen die je over je outfit heen draagt.

Shop de stijl

Misschien is het even wennen. Maar om je een beetje te helpen hebben wij alvast onze favoriete items in de stijl op een rij gezet. Te beginnen met de riem van Loavies, die door veel Nederlandse influencers gedragen werd op Coachella.

Loavies Timeless riem – €39,99

coachella gladiator goddess
Loavies

Jaded Londen groene jurk – €67,99

coachella gladiator goddess (1)
Zalando

Understated Leather Vixen Bustier – €250

coachella gladiator goddess (2)
Revolve

Blue Bella Lotus Shoulder Harness Black- €64

coachella gladiator goddess (3)
Blue Bella

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.