Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Love & Life 5 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Whut? Postuur heeft ook effect op jouw seksleven en dit is waarom

Het is er met de paplepel ingegoten: een goed postuur is hartstikke belangrijk. Ouders geven het kinderen van jongs af aan mee dat ze rechtop moeten zitten: rechte rug en schouders naar achteren. Met botten en gewrichten in de juiste houding hoeven spieren minder hard te werken. Wist je dat dit ook effect heeft op seks? Wij leggen je uit waarom postuur misschien wel een make or break is in dit geval.

Let’s talk about sex, baby.

Een goed postuur equals betere seks

Tijdens de seks ervaar je de meeste pleasure zodra je jouw spieren ontspant, maar met een slecht postuur is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Een goed postuur hebben voor seks heeft alles te maken met de bekkenbodem. Hier zitten alle spieren die onze lady parts afsluiten en deze spieren ondersteunen onze buikorganen.

Wanneer je veel (onderuitgezakt) zit en tijdens het staan je billen aanspant, kunnen spieren in de bekkenbodem en bekken verkorten. Wanneer dit voor een langere periode gebeurt, kan het de bloedsomloop op die plek verminderen, wat ervoor kan zorgen dat het lastiger wordt om tot een hoogtepunt te komen. Ontspannen wordt namelijk een lastige opgave zodra alles onder spanning staat.

Zo voorkom je deze problemen

Er zijn verschillende manieren om deze problemen te voorkomen. Inademen door je buik in plaats van met je schouders is daar een van. Soms wordt het aangeraden om ook – wanneer de mogelijkheid er is – geen schoenen te dragen. Schoenen beïnvloeden jouw ideale postuur. Ga af en toe bewust bij jezelf na of je de spieren in je bekken niet aan het aanspannen bent en open je bekken iets meer. Zo voorkom je de problemen.

Gespannen spieren, goede seks

Dat gespannen spieren in je bekken niet meewerken aan goede seks, betekent niet dat je meteen slechte seks hebt als jij je spieren aanspant. Een goed postuur creëren brengt echter tal aan voordelen met zich mee en laat problemen achterwege. Iets meer aandacht hieraan schenken kan dus nooit kwaad.

Polyamorie: dit is het en zo verschilt het van een open relatie

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.