Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 3 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo zette Balmain tóch een show neer na de diefstal van hun outfits

In de week voor Paris Fashion Week werd modemerk Balmain plotseling overvallen door een shockerende misdaad. Zo’n vijftig dozen met daarin de SS24 collectie werden gestolen. Een nachtmerrie voor elke ontwerper, maar creative director Olivier Rousteing nam het als een uitdaging om alsnog een knaller van een show neer te zetten.

Dit is hoe hij het voor elkaar heeft gekregen.

Balmain: to steal for

Minder dan tien dagen voor de grote SS24 show van Balmain werd de chauffeur van de bus met de collectie erin overvallen. Het team van het merk was al meer dan een half jaar aan het werk aan de collectie, die nu juist net klaar was om getoond te worden. Ondanks het verdriet, de stress en de paniek, liet Olivier Rousteing zich niet uit het veld slaan en zette in minder dan tien dagen een nieuwe show in elkaar.

Gestolen collectie is nooit geshowd

In een interview na de show onthulde Olivier wat de omvang van het drama was. Van de gestolen outfits kon maar 30% worden gereproduceerd zodat het op tijd was voor de show. Alhoewel de politie drie van de vijftig dozen terugvond, bleken deze onbruikbaar vanwege het lopende onderzoek naar vingerafdrukken. Extra frustrerend voor het team vol vakmensen van Balmain, dus.

Een race tegen de klok: nieuwe collectie in tien dagen

De show zag er daarom totaal anders uit dan eigenlijk gepland was. Normaal gesproken zouden denim en tailoring een enorm groot onderdeel zijn geweest van de collectie. Ondanks deze onderdelen totaal niet terug te zien waren, slaagde het team van Balmain erin om te improviseren en een krachtige, nieuwe versie van hun oorspronkelijke visie te presenteren. De collectie zat vol met bloemen, wat Olivier uitlichtte op zijn Instagram met de iconische tekst van The Devil Wears Prada: “Florals for spring? Groundbreaking”.

Benieuwd naar hoe de collectie voor de show er uiteindelijk uitzag? Zie de beelden hieronder.

Anna Wintour negeert Kim Kardashian bij show van Victoria Beckham

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.