Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 23 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Zin om te sporten? 7x gratis apps waarmee je thuis een workout kunt doen

Het is niet voor iedereen een straf om voorlopig even geen workout in de sportschool te kunnen doen. Toch is het wel belangrijk om thuis te blijven bewegen – niet alleen omdat je al door alle quarantainesnacks heen bent, maar ook omdat dat goed voor je is.

Nu we niet naar de sportschool kunnen, zul je toch echt thuis aan de bak moeten. Gelukkig bestaan er veel gratis apps waardoor je heel makkelijk thuis een workout kunt doen.

Thuis een workout doen met gratis apps

Thuis sporten is natuurlijk net zo effectief als in de sportschool, maar dan nog wat gemakkelijker. Je hoeft er niet voor naar de sportschool en dankzij talloze gratis apps online kun je sporten wanneer je maar wilt. Dit zijn onze favorieten apps voor een goeie thuis workout.

1. Tone it up

Wees gewaarschuwd: je krijgt door deze app niet alleen zin om te sporten, maar ook zin om naar een zonnige plek te gaan. Besties Karena en Katrina ontwikkelden deze app. Je vindt er onder andere verschillende categorieën (booty, HIIT en abs) en cardiolessen.

2. 7m Workout

De app 7m Workout is wereldwijd heel populair. In de app vind je intensieve sessies van – je raadt het al – 7 minuten lang. Je kunt zelf kiezen welk deel van je lichaam je wilt trainen.

3.Sworkit

Een uitgebreide gratis app waarmee heel veel mogelijk is, is Sworkit. Je krijgt bij het openen van de app de optie om te kiezen uit cardio, yoga, stretching of krachttraining. Het is ook mogelijk om zelf een workout samen te stellen óf door de app een programma te laten samenstellen.

4. Freeletics

Mooi vormgegeven apps zijn natuurlijk altijd fijn. Freeletics is zo’n app. Het fijne aan deze app is de uitgebreide uitleg bij elke oefening. Het nadeel is wel dat de gratis versie maar een beperkt aantal oefeningen heeft.

5. Fytfyt

Ben je al een echte fitgirl en trek je het wel om te trainen als een wereldkampioen? Dan is de app van niemand minder dan Rico Verhoeven iets voor jou. De app is gebaseerd op de trainingsmethodiek (van vijftig dagen) van de bokser. Dat klinkt heftiger dan het is, want voor elk niveau is de app geschikt.

6. VirtuaGym

De app VirtuaGym heeft meer van vijfhonderd oefeningen en honderd workouts die je makkelijk thuis kunt doen. De app biedt ook de mogelijkheid om een persoonlijk fitness-schema te maken met verschillende doelen, zoals afvallen of fit worden.

7 30 Day Challenge

Een app die een maand lang training aanbiedt. Elke sessie wordt een stukje moeilijker, dus je hoeft je zeker niet te vervelen. Je kunt kiezen uit drie trainingscategorieën: bil- of buikspieren of het hele lichaam.

Ontbreekt het je alleen nog aan wat motivatie? Met deze tips krijg je binnen no-time zin om te sporten.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.