Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Entertainment 27 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

10 x de leukste TikTok-dansjes om te leren nu je er de tijd voor hebt

Heeft social distancing ertoe geleid dat je ook eindelijk de app TikTok hebt gedownload? Goed bezig. Het is namelijk het perfecte middel tegen verveling. Leuk om de filmpjes van anderen te bekijken, maar nog leuker om zelf TikTok-dansjes te gaan leren.

En that’s where we come in. Dit zijn namelijk de leukste TikTok-dansjes om te leren terwijl je thuiszit.

TikTok-dansjes

We hoeven het je vast niet te vertellen, maar bij TikTok draait het om video’s die zo’n vijftien tot dertig seconden duren. Vooral de choreografieën zijn heel populair. De TikTok-dansjes Renegade, Cannibal en Say So zijn bijvoorbeeld helemaal on trend nu. Zeggen die namen je nog niks? No worries, trek iets comfortabels aan en oefen met de filmpjes hieronder.

1. Hit Every Beat challenge

We beginnen het makkelijkste dansje, zie het als een warming up. Het is namelijk niks anders dan de versnelde versie van de ‘macarena’ met op het einde een coole move.

2. Renegade

Dit is één van de bekendste TikTok-dansjes: de Renegade. Het dansje is heel snel, maar op YouTube zijn er heel wat instructievideo’s te vinden.

3. American Boy

Als je lang genoeg op TikTok zit, zul je vaak dit liedje voorbij horen komen bij allerlei video’s. Het dansje dat er bij hoort ziet er niet heel ingewikkeld uit, maar het schijnt even te duren voor je hem onder de knie hebt. Challenge accepted.

4. Cannibal

Een ander populair TikTok-dansje is Cannibal. Het liedje van Kesha komt je vast bekend voor van vroeger. Tijd om er nu een tof dansje op te doen. Watch and learn.

5. Say So

De Say So-dans is niet zo moeilijk om te leren. Fun fact: Haley Sharpe bedacht dit dansje in haar badkamer op het liedje Say So van Doja Cat. Het dansje is later in de videoclip van het liedje toegevoegd, hoe cool.

6. Relationship

Weer een easy TikTok-dansje. Eigenlijk hoef je alleen maar goed te luisteren naar de songtekst en die uit te beelden.

7. Oh na na na

Kan je nog jumpstylen? Tijd om het te gaan testen met dit dansje.

8. Get up

Je kunt natuurlijk ook samen TikTok-dansjes gaan leren. Get up is bijvoorbeeld leuk om met een vriendin te dansen.

9. Hold up, wait a minute

Waarschijnlijk heb je dit dansje ook al wel een paar keer op Instagram voorbij zien komen, bij bijvoorbeeld Bella Hadid. Wedden dat je niet meer bij komt als je dit dansje probeert?

10. Sunday Best

Een ander niet al te ingewikkeld TikTok-dansje is de Sunday Best. Het leuke aan dit dansje is het liedje waar je het op moet dansen, die gaat namelijk halverwege over in een ander liedje.

Een andere trend die je veel op TikTok ziet is de Flip the Switch challenge. Hier lees je er alles over.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.