Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Love & Life 11 jul 2020
Leestijd: 4 minuten

7 seksstandjes om dit weekend nog te proberen

Voor sommige zaken geldt dat het heerlijk rustgevend is als je weet wat je te wachten staat. Dat je naar je favoriete lunchtentje gaat en weet dat die eggs bennie gewoon achterlijk goed smaken. Of dat je weet dat je een leuke 20 minuten tegemoetgaat als je een aflevering Friends aan zet – ook al heb je alle seizoenen al 5 keer van voor naar achter gekeken. Maar soms is het leuker als dingen wat minder voorspelbaar zijn. Zoals tijdens de seks. Deze 7 seksstandjes vonden we op The Every Girl en helpen je om alle voorspelbaarheid uit jullie volgende potje rollebolle te halen.

Als je een relatie hebt, is het niet heel raar als jullie seksleven op den duur wat standaard wordt. Sommige dingen zijn nou eenmaal gewoon lekker en dan is het ‘lekker makkelijk’ om het zo gewoon te blijven doen. Letterlijk. Maar soms is het wel goed om de sleur en saaiheid te voorkomen. Een andere positie tijdens de seks is een geweldige oplossing.

Seksstandjes om mee te variëren

Of je sommige posities al wel ‘s doet of dat ze compleet nieuw voor je zijn, maakt niet uit. Het gaat ‘m erom dat je af en toe kan variëren om te voorkomen dat seks een standaard riedeltje wordt. Want dat dat absoluut nergens voor nodig is, blijkt wel uit de volgende standjes.

1. Jouw benen boven zijn schouders

In dit seksstandje liggen jij en je partner in missionarishouding. Lift je benen omhoog (ja, dat kan jij) en gebruik zijn schouders of borst om ze hoog te houden door ze erop te leggen.

De houding maakt dat jouw benen naar elkaar toe worden gedrukt, waardoor je vagina strakker om de penis heen zit (en je meer zal voelen). Ook zorgt de positie ervoor dat hij jouw G-spot makkelijker bevredigt.

2. Op het randje van het bed

Dit seksstandje is vergelijkbaar met de vorige, alleen hierbij staat jouw partner naast het bed en jij ligt op de rand van het bed. Hierbij kan je ook jouw benen weer over zijn schouders tillen of voor zijn borst houden als je dat lekker vindt.

Je partner staat hierbij op de grond en heeft daardoor meer controle over wat hij doet. Hij kan makkelijk harder of zachter stoten – geef vooral zelf aan wat jij fijn vindt.

3. Hip bridge

Ken je de oefening ‘glute bridge’? Voor dit seksstandje neem je als vrouw deze houding aan terwijl je verder in een missionarishouding seks hebt,

Doordat jij je heupen omhoog lift, kan je partner dieper in jouw komen. Je partner kan op deze manier ook makkelijk met zijn handen je clitoris bevredigen terwijl hij je pentreert.

4. Spooning

Deze houding zorgt ervoor dat jij en je partner super dichtbij elkaar zijn, wat heel fijn kan zijn. Zowel als je seks hebt waarbij de penis in jou komt, maar ook als je seks hebt met de handen is dit een fijn standje.

Omdat je seks hebt vanuit een andere hoek dan (waarschijnlijk) normaal gesproken, zorgt het voor een ander gevoel. Ook hierbij raakt hij waarschijnlijk je g-spot makkelijker. Tip: trek je bovenste been wat omhoog zodat hij makkelijker in jou komt.

5. Zittend met de gezichten naar elkaar toe

First of all: deze sekspositie is super sexy omdat je elkaar aan kan kijken tijdens de seks. Je kan seks hebben op de bank, op een stoel of gewoon op bed en experimenteer vooral met verschillende houdingen.

Hij kan bijvoorbeeld op een stoel zitten en jij gaat bovenop hem zitten. In bed kun je allebei dezelfde houding aannemen en jij kan jouw benen om hem heen slaan.

6. Orale seks: leg jouw voeten op zijn schouders

Dit standje is vergelijkbaar met de eerste, alleen heb je hier orale seks. Lift je benen omhoog als hij/zij jou beft en zet je voeten op zijn schouders. Hou je knieën omhoog. Op deze manier kan je partner  je misschien net op een andere manier raken.

7. Orale seks: allebei op je zij

Voor dit standje tijdens de seks rol je allebei op je zij, naar elkaar toe. Op deze manier lig jij met jouw hoofd bij jouw partners penis/vagina en hij/zij ligt richting jouw vagina.

Een top positie om elkaar tegelijkertijd te bevredigen, maar je kunt ook afwisselen. Pluspunt: the view is also very good.

Welke seksstandje probeer jij vanavond uit?

Tips voor meer spanning tussen de lakens

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.