Laura Gommans
Laura Gommans Love & Life 26 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Dit is waarom Griekse standbeelden altijd zo’n kleine piemel hebben

Je blik is vast weleens afgedwaald terwijl je naar een standbeeld van een Griekse halfgod keek. Wij konden altijd maar één conclusie trekken: in Griekenland was het vroeger heel koud, of deze mensen hadden echt allemaal een hele kleine piemel.

En dan nog: als beeldhouwer kon je je onderwerp literally elke piemel geven die je wilde, dus waarom werd er altijd gekozen voor een lid van het formaat van een baby-pinkje?


Hehehehehe.

Kleine piemel

Oké, terug naar volwassen modus: kunstgeleerde Ellen Oredsson was ook gefascineerd door dit onderwerp en heeft zich erin verdiept (niet te diep, though). Volgens haar heeft het te maken met het schoonheidsideaal van de man, want dat was destijds nogal anders.

Kleine piemels waren beter dan grote piemels. Maar waarom? In het geleerde Griekenland werden grote piemels geassocieerd met domheid, lust en lelijkheid. Een beetje zoals deze knul:

Ellen legt uit: “De ideale Griekse man was rationeel, intellectueel en straalde autoriteit uit. Hij kan alsnog veel seks hebben gehad, maar daar had zijn penisformaat weinig mee te maken. Door zijn kleine penis kon hij zijn hoofd koel houden.” Zouden wij ook zeggen, ja.

Meer weten over piemels? Hier hebben we 37 interessante feitjes over het mannelijk geslachtsdeel voor je verzameld.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.