Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Home & Interior 28 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Van speelse elementen tot chocoladebruin: dit worden de grote interieurtrends in 2024

We staan vlak voor de jaarwisseling. Behalve terugblikken op de hoogtepunten van het afgelopen jaar, is het ook belangrijk om vooruit te kijken. Welke trends en tendensen staan ons te wachten in 2024? De trends op gebied van mode en make-up hebben we al besproken, dus laten we het nu eens hebben over de komende interieurtrends.

Want niet alleen in de mode gaan stoffen en kleuren het beeld bepalen, ook in huis nemen een paar trends de overhand. Dus mocht je zin hebben in een beetje klussen, dan hier wat inspiratie voor de komende maanden.

De grote interieurtrends in 2024

Als we de interieurfanaten mogen geloven, dan worden deze elementen groots in 2024.

Bruin, bruin en nog eens bruin

In de mode zien we hoe bruin het nieuwe zwart wordt, maar ook de interieurwereld kan niet achterblijven. Bruin wordt niet langer gezien als saai of gedateerd, maar is juist dé kleur om je interieur een chique randje te geven.

De speelse touch

De beige esthetiek hebben we in 2024 wel gezien. Het is tijd voor een beetje vertier in huis. Meubelstukken en accessoires hoeven niet meer serieus en tijdloos te zijn, maar mogen juist humoristisch en speels zijn. Denk aan meer kleuren en grappige vormen. Wij zijn fan.

Texturen combineren

Het combineren van texturen is iets van alle tijden. En is wat ons betreft ook hetgeen dat een interieur interessant maakt. Toch gaat deze designtrend extra groot worden in 2024. Wij kunnen niet wachten om te zien hoe verschillende materialen elkaar complementeren in de interieurs van volgend jaar.

Donker hout

Jarenlang was het streven om een zo licht mogelijk interieur te hebben. Want licht was ruimtelijk. De afgelopen jaren zien we dat we steeds verder van die trend afwijken en donkere stukken een plekje verwerven in menig interieur. Die trend vertaalt zich in 2024 ook naar hout. En we moeten toegeven: het is erg stijlvol.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.