Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 8 jul 2021
Leestijd: 1 minuut

Gucci brengt de favoriete tas van prinses Diana terug in de collectie

Sinds hij Creative Director van Gucci werd, in 2015, wordt Alessandro Michele continu geïnspireerd door het verleden van het merk. Zo haalt hij regelmatig stukken uit het archief van het merk en tovert hij ze om tot moderne, eigentijdse items. Dit keer brengt hij een van de meest klassieke tassen terug in de collectie, namelijk de favoriete tas van prinses Diana.

De Diana Bag uit de 90’s is terug.

Gucci brengt Diana Bag terug

De tote maakte zijn debuut in 1991 en werd populair doordat prinses Diana de tas met álles droeg. Zo combineerde ze hem met blazers en jeans, maar ook met sweatshirts en bike shorts. Kortom, de Diana Bag van Gucci is een tas die overal bijpast en daarom is het hoog tijd om hem terug te brengen in de collectie, vindt Alessandro Michele. De vernieuwde Diana Bag komt in drie maten: small, medium en large en is in bijna elke kleur te krijgen.

prinses diana gucci
Getty Images

Zo zien we de tas in zwart, wit, bruin, groen, rood, lichtblauw en lichtroze. Voor de update voegde Alessandro een nieuw element toe: een statement-belt in de fluorescerende kleuren geel, roze en oranje. Verder zijn de bamboo-details en het silhouette van de tas behouden, zodat de klassieke tas behouden wordt.

Gucci
Gucci

Deze it-bags gaan het in 2021 helemaal maken en mogen op jouw verlanglijst

Celebrities zijn fan

De nieuwe interpretatie van de Diana Bag lijkt al een succes bij celebrities, want er zijn al verschillende sterren mee gespot. Jodie Turner-Smith, Alexa Chung en Sienna Miller werden gespot met de normale maat. Elle Fanning had de kleine versie en droeg hem cross-body. Eén ding is zeker: de tas heeft een prachtig verhaal en gaat ook met de modernere versie een compleet succes worden.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.