Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Beauty 21 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Zo bescherm je je blonde lokken tegen zee-en chloorwater deze zomer

Wie houdt er nu niet van een verfrissende duik nemen op vakantie in een zwembad of zee? Nou, voor mensen met blond pakt dit niet altijd even goed uit. Chloor en zout kunnen namelijk je haar een groenige kleur geven of de kleur vervagen en beschadigen.

Daarom delen wij een aantal tips die helpen bij het beschermen van je haar.

Blond haar en zeewater of chloorwater

Wanneer jij met je haar onder water gaat in zeewater of chloorwater kan het zijn dat je haar groenig wordt. Dit  komt doordat er koperdeeltjes en andere metalen in het zwembadwater zitten. Door chloor kunnen deze koperdeeltjes oxideren, waardoor ze aan je haar hechten en een groene tint veroorzaken. Maar dit is niet het enige, zeewater en chloorwater kunnen namelijk ook je haar uitdrogen of de kleur vervagen. Dit zijn een aantal tips om je haar te beschermen:

Tip 1: Haar vooraf spoelen met kraanwater

Door je haar te spoelen met kraanwater voordat je het water in gaat, ga je met schoner haar het water in waardoor het minder snel chloor of zout opneemt, dit komt doordat je haar al nat is van schoonwater.

Tip 2: Haarolie of leave-in conditioner aanbrengen

Door producten zoals haarolie of leave-in conditioner aan te brengen voordat je het water ingaat, creëer je een soort beschermende laag waardoor het zout en chloor minder makkelijk in je haar komt. Er zijn producten die speciaal bestemt zijn hiervoor.

Tip 3: Direct spoelen na het zwemmen

Een andere tip dat kan helpen tegen beschadiging van je haar is door je haar direct te spoelen met kraanwater zodra je klaar bent met zwemmen. Hierdoor krijgen de zout en chloor geen tijd om je haar te beschadigen. Gebruik hierna eventueel ook een shampoo om er zeker van te zijn dat al het chloor of zout uit je haar is gespoeld.

Tip 4: Haarmasker aanbrengen

Om uitdroging te voorkomen na het zwemmen kun je ervoor kiezen om een haarmasker aan te brengen. Hierdoor vul je het vocht in je haar weer aan en behoud het de glans en kleur. Het is handig om je haar eerst goed uit te spoelen.

Tip 5: Groene gloed behandelen

Ben je te laat en is je haar al groen geworden? Dan zijn er een aantal middeltjes die deze kleur uit je haar kunnen halen of kunnen helpen bij het neutraliseren van de kleur. Zo helpt een azijnspoeling hierbij of een mengsel van water en zuiveringszout. Breng het aan op je haar en laat dit een aantal minuten intrekken. Vervolgens spoel je het weer uit.

@hyped_up_laur

#iykyk #blonde #chlorine #help #pool #wtf

♬ original sound – Laur

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.