Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 17 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Maak kennis met haartoner: het wondermiddel voor iedere vrouw met geverfd haar

Verf jij je haar en gebruik je nog geen toner? Dan gaat er straks een wereld voor je open. Vooral vrouwen die hun haar lichter verven zweren bij een haartoner. Verven is fijn, maar het behouden van de kleur geeft ons hoofdpijn. Een haartoner zorgt ervoor dat de kleur perfect blijft en jij het bezoekje aan de kapper langer kan uitstellen.

Toners kennen we allemaal voor het gezicht, maar veel vrouwen zijn nog niet bekend met toners voor het haar. We stellen je graag voor.

Wat doet een haartoner?

Haartoner is een semi-of demi-permanente haarkleur die helpt de kleur van je haar te versterken. Dit goedje zorgt er bijvoorbeeld voor dat de gele gloed in jouw blonde haar verandert in een assige tint. Of dat jouw kastanjebruine haar de warme kleur behoudt en niet dof wordt. Haartoner is in feite een overkoepelende term voor elk met pigment-verrijkt product dat verkoelt of verwarmt, kleurt en de glans verbetert.

Een haartoner kan je kleur niet compleet veranderen, maar zorgt ervoor dat jouw haar de beste versie van zichzelf is.

Hoe gebruik je een toner op je haar?

Haartoners zijn er in allerlei formules. De meest simpele en meest bekende zijn de paars/blauwe zilvershampoos, die iedere blondine gebruikt. Naast dit soort shampoos, zijn er ook glosses, maskers en conditioners die verrijkt zijn met pigment om jouw lokken een boost te geven. Ieder product spreekt voor zich.

De beste haartoners van dit moment

Nee, we zetten je niet aan het werk. We hebben allang de beste haartoners voor ieder haartype op een rijtje gezet. You’re welcome.

1. Fudge Clean Blonde Violet Shampoo – €10,85

John Beerens

Niet zomaar een zilvershampoo, maar dé zilvershampoo. Dit is de holy grail van vele blondines en tovert jouw gele lokken binnen no time om in een assige coupe. Gebruik ‘m als shampoo of laat ‘m een paar minuutjes intrekken als masker: op beide manieren verdwijnt de gele gloed als sneeuw voor de zon.

2. Fudge Cool Brunette Blue Toning Shampoo – €11,90

John

Ook brunettes hebben weleens last van te veel warmte in het haar. Als een oranje-bruine tint niet is wat je wil, dan los je dat op met deze blauwe shampoo. Gebruik ‘m – net als de clean blonde shampoo – als shampoo of laat het goedje intrekken.

3. L’oreal Proffesional Vitamino Color Acidic Sealer – €14,95

John Beerens

Deze toner is geschikt voor alle haartypes en -kleuren. Dit wondermiddeltje ‘sealt’ het haar als het ware in en behoudt de kleur en glans. Verdeel de toner over gewassen handdoekdroog haar. Masseer de toner in en spoel het onmiddellijk grondig uit.

4. Moroccanoil Color Depositing Mask – €34,90

John Beerens

Een roze gloed in je blonde coupe? Of de rode tint terugbrengen in je lokken? De Moroccanoil Color Depositing Mask is er in zeven varianten en blaast je haar een nieuw leven in. Breng het masker aan op aan op gewassen, handdoekdroog haar. Verdeel het gelijkmatig door het haar met een grove kam en laat het masker 5 tot 7 minuten inwerken. Spoel je haar vervolgens uit en je bent ready om het te stylen.

Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Bij de meeste kappers hoef je niet altijd te verven, maar kan je ook een toner-treatment boeken. Scheelt je weer een paar euro’s.

Cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.