Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 17 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Itchy boobs? Deze 7 dingen veroorzaken jeuk aan je borsten

Als je jeuk hebt, dan krab je. Jeuk is iets doodnormaals en helemaal niets om ongemakkelijk over te doen. Totdat je in een volle ruimte ineens enorme jeuk aan je boobies krijgt. Uhm tja, wat nu? De volgende zeven dingen veroorzaken jeuk aan je borsten, mocht je het je afvragen.

Jeuk aan je arm? No biggie. Jeuk aan je borsten? Dan begin je je toch ineens af te vragen hoe die jeuk daar komt. Wij vertellen het je met alle liefde.

Deze 7 dingen veroorzaken jeuk aan je borsten

Of nog erger: jeuk aan je tepels.

1. Het is hoog tijd je bh weer eens te wassen

Als jij je de laatste keer dat jij je favoriete bh in de wasmachine gooide niet meer kan herinneren, dan is het hoogtijd om dat te doen. Ongewassen (onder)kleding houdt bacteriën vast en – je raadt het al – bacteriën veroorzaken jeuk. Je hoeft je bh echt niet dagelijks te wassen, maar af en toe een sopje is geen overbodige luxe.

2. Je bent verbrand

Verbranden is de hel voor je huid. Letterlijk de brandende hel. Maar als het dan ook nog eens begint te jeuken, dan is het hek van de dam. Als je een minimaal – of helemaal geen – bikinitopje aan hebt gehad tijdens het zonnen, dan is de jeuk snel te verklaren.

3. Je hebt warmte-uitslag

Wanneer borsten oververhit raken en gaan transpireren raakt de huid van de borsten geïrriteerd en gaat jeuken. Klinkt best logisch. Om dit te voorkomen zorg je ervoor dat je luchtige kleding draagt en wat verkoeling zoekt.

4. Je nieuwe wasmiddel of wasverzachter irriteert je huid

Het kan dat die nieuwe heerlijke wasverzachter en jouw huid geen match zijn. Een allergische reactie treedt op wanneer je huid wordt blootgesteld aan iets dat het niet lekker vindt en jeuk is een van de belangrijkste reacties.

5. Je borsten hebben een hekel aan je bh

Net als het wasmiddel, kunnen je borsten ook geen match zijn met je bh. Sommige huiden reageren slecht op synthetische stoffen, iets dat vaak in bh’s zit. Polyester en latex zijn de twee stoffen die het meest irriteren. Heb jij een gevoelige huid? Ontwijk deze stoffen dan.

6. Je hebt een schimmelinfectie onder je borsten

Waarschijnlijk moet je bij een schimmelinfectie denken aan je vagina, maar schimmelinfecties komen ook vaak voor onder de borsten. Onder de borsten kan vocht vast komen te zitten, wat de perfecte omgeving creëert voor een schimmelinfectie om te ‘broeien’. Dit resulteert vervolgens weer in jeukende borsten.

7. Je neemt medicijnen die jeukende huid veroorzaken

Medicijnen hebben allerlei bijwerkingen en zo soms ook jeukende huid. Heb je vaak last van jeukende borsten en slik je medicijnen? Check even de bijsluiter of dat een van de bijwerkingen is.

Er zijn dus meerdere dingen die jeuk aan je borsten veroorzaken, de een onschuldiger dan de ander. Vetrouw je het niet helemaal en heb je er echt last van? Laat je dan checken bij de huisarts, dat kan nooit kwaad.

SELF

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.