Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Money 4 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Kan jij niet stoppen met geld uitgeven? Met deze hacks bespaar je een heleboel centen

Geld moet rollen, maar als het iets te vaak te de verkeerde kant op rolt, dan is dat een probleem in deze dure tijden. Heb jij een gat in je hand en weet je niet hoe je deze moet dichten? Met deze kleine aanpassingen bespaar jij wekelijks al een heleboel geld.

Het zijn de kleine gewoontes die jou geld besparen.

Met deze hacks bespaar je een heleboel centen

Toch fijn om wat geld over te houden aan het einde van de maand, in plaat van andersom.

1. Maak koffie thuis

Investeer in een fijne warmtebeker en maak thuis je koffie om mee te nemen. Die paar euro’s die je elke keer aftikt voor een cappuccino lopen toch flink op. En thuis maak jij ‘m precies zoals jij je koffie wilt, dus het is een win-win.

2. Kies voor openbaar vervoer in plaats van Uber

Het is verleidelijk om een Uber te boeken die je van deur tot deur brengt, toch kost dit je maandelijks een flink bedrag. Kies vaker voor het openbaar vervoer en kijk eens hoeveel geld je dat bespaart.

3. Koop je kleding tweedehands

Herfstkleding leent zich er perfect voor om gethrift te worden. Boxy blazers, leren jassen en trenchcoats: je haalt het allemaal voor een zacht prijsje bij jouw favoriete tweedehandswinkel.

Het is hoogtijd om een budget voor december te stellen (ja, nu al) en zó doe je dat

4. Doe je boodschappen online, zodat je alleen koopt wat je nodig hebt

De verleidingen in de supermarkt zijn groot en daarom komen we vaak thuis met meer dan we nodig hebben. Daardoor geven we automatisch ook meer geld uit aan boodschappen dan nodig. Door je boodschappen online te doen gooi je alleen in je winkelwagen wat je nodig hebt, óf je gaat met een ijzeren discipline de winkel in en houdt je aan het plan.

5. Spreek vaker thuis af

Met vriendinnen, je lover of familie: een leuke avond hoeft niet altijd buiten de deur. Samen koken en eten is ook hartstikke gezellig en een stuk goedkoper.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.