Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Films & Series 5 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Killer Sally: de bizarre documentaire op Netflix waar iedereen het over heeft

Is er een nieuwe duistere docu te zien op Netflix, dan zijn we er allemaal als de kippen bij. Dat blijkt nu maar weer, want na Jeffrey Dahmer, heeft iedereen het nu over Sally McNeil a.k.a. Killer Sally. Maar er is één brandende vraag: waar is ze nu?

En het verhaal is bizar.

Killer Sally: de documentaire op Netflix waar iedereen het over heeft

Sinds woensdag is de driedelige serie over Sally McNeil te zien op Netflix. De documentaire is geregisseerd door Nanette Burstein en neemt ons mee naar Valentijnsdag 1995, de dag waarop Sally haar man vermoordde met een vuurwapen. Sally was bodybuilder, net als haar man Ray McNeil, die op 14 februari levenloos gevonden werd.

Sally werd veroordeeld tot 19 jaar celstraf, maar houdt tot op de dag van vandaag nog altijd vol dat het zelfverdediging was. Ray mishandelde Sally fysiek gedurende hun relatie. En toen ze hem neerschoot, beweerde ze dat ze gewurgd werd.

En dat Ray een abuser was, dat werd ook bevestigd door de twee kinderen van Sally en Ray. Het stel kreeg samen Shantina en John, die nu volwassen zijn. De kinderen herinneren zich het misbruik van hun vader, volgens The Guardian. John zat pas in de vierde klas toen zijn moeder, Sally, Ray neerschoot.

Vanwege haar lichaamsbouw probeerde Dan Goldstein, de officier van Justitie, haar de agressieveling te laten lijken. Ze noemden de moord ook de ‘roid rage killing’ vanwege het feit dat beiden steroïden gebruikten.

Hoe gaat het nu met Sally?

Sally is geboren in 1960 en is nu 60 jaar. Ze heeft haar gevangenisstraf erop zitten. Sally verbleef in de Central California Women’s Facility in Chowchilla, Californië, volgens The New York Daily News, maar werd voorwaardelijk vrijgelaten in juni 2020, en woont nu in Noord-Californië.

De serie over het leven en de rechtzaak van Sally McNeil is nu te zien op Netflix. Bekijk de trailer hieronder.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.