Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Haar 28 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Hair frosting is de nieuwste haartrend en ‘t is eigenlijk veel mooier dan highlights

Hair frosting is de nieuwste natural haartrend die op dit moment TikTok helemaal overneemt en wij zijn fan. Van frosted oogschaduw, naar frosted lippen naar… Frosted haar.

De naam doet misschien denken aan de shockerende frosted tips (remember Justin Timberlake?) uit het begin van de 00’s, maar de techniek is – gelukkig – veel natuurlijker dan dat.

Highlights?

De techniek lijkt op het zetten van traditionele highlights, maar dan nét anders. Bij hair frosting worden individuele haarplukken gebleekt naar een koele lichtere tint waardoor er subtiele plukjes helderheid aan je haar wordt toegevoegd. De aangrenzende plukken worden niet geverfd waardoor het voor een natuurlijk ‘zout en peper’-effect zorgt.

De liever-lui-dan-moe-techniek

De methode is ideaal voor mensen die het liefste niet elke maand bij de kapper zitten. De uitgroei is heel natuurlijk en valt bijna niet op. Het lijkt dan namelijk gewoon alsof je haren lichter – ofwel, sunkissed – zijn door de zon.

Gekke naam? Nee hoor. Het lijkt namelijk alsof de lichtere haren tussen en boven de donkere vallen, ofwel: Alsof er frost op de bomen ligt. Aha!

Mocht jij binnenkort naar de kapper gaan en nog wel wat inspiratie kunnen gebruiken, scroll dan zeker even naar beneden voor de knapste “frosted” looks.

Elsa Hosk

Favoriet: Frosted hair in combinatie met de “clean girl look”.

Sofia Richie

Sofia Richie bewijst dat uitgroei met frosted hair juist prachtig is.

Hailey Bieber

Ach, wat staat Mrs. Bieber niet? Hailey laat haar frosted hair – net zoals Kendall Jenner – verzorgen door celebrity hairstylist Jen Atkin en draagt de blonde plukken vooral aan de voorkant.

Halle Berry

Inmiddels is de kapsel-queen al weer een aantal kapsels verder, maar Halle Berry rokte de frosted hair als een van de eersten. Plukje blond, plukje bruin, plukje blond, plukje bruin…

Gevlochten highlights zijn de Y2K-haartrend van dit seizoen en zo maak je ze zelf

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.