Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 10 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Gevlochten highlights zijn de Y2K-haartrend van dit seizoen en zo maak je ze zelf

Zin om je haar een upgrade te geven zonder naar de kapper te gaan? Dan zijn gevlochten highlights precies waar je naar op zoek bent. Deze onderhoudsarme Y2K-haartrend gaat namelijk compleet viraal op TikTok en is de perfecte trend om je haar naar een hoger niveau te tillen. Ook wij zijn obsessed met deze trend en we vertellen je precies hoe jij deze haartrend zelf kunt maken.

Geen bleekmiddel nodig.

Haartrends

Zoals we allemaal weten staat social media vol met de meest prachtige haartrends. Zo waren we compleet obsessed met de bottleneck bob en zagen we de haarkleurtrend ‘Louis Vuitton brunette’ overal op social media voorbijkomen. Toch zijn er voor deze haartrends vaak flinke veranderingen nodig.

Zo moet je voor verschillende haartrends of een schaar in je haren zetten of je haar kleuren. Nu is het knippen van je haar absoluut niet schadelijk, maar het kleuren van je haar kan wel flinke schade veroorzaken. Vooral het oplichten van je haar is schadelijk voor de kwaliteit van je coupe, maar bij de gevlochten highlights haartrend hoef je geen gebruik te maken van bleek – ook al zou je dat wel denken.

Dit zijn de haarkleurtrends die we dit seizoen overal gaan zien

Gevlochten highlights

Bij het woord highlights denk je waarschijnlijk als eerst aan het oplichten van je haar. Hoewel dat heel logisch is, wordt er bij de gevlochten highlights haartrends niks concreet aan je haar veranderd. Beauty influencers op TikTok laten precies zien hoe je de haartrend zelf kunt maken en geloof ons: deze haartrend ga je deze lente en zomer overal zien.

TikTok-gebruiker Olivia – @oliviarosedemuro laat in haar video precies zien hoe je de look zelf maakt. Het idee is dat je kleine vlechten maakt op de plekken waar je normaal highlights plaatst. Olivia legt uit: “If you ever want to spice up your hair but can’t colour it, this is a cute way to do it.” Vervolgens maakt Olivia aan beide kanten van haar hoofd drie vlechten en voegt er aan de achterkant nog twee toe.

@oliviarosedemuro

Braided highlight hairstyle #hair #hairstyles #transformation #hairtransformation #hairhacks #hairhacksandtips #fypシ

♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

‘Nectar blonde’ is de haarkleurtrend waar onze Instagram-feed vol mee staat

Reacties

Het eindresultaat is ontzettend schattig en wij zijn niet de enigen met die mening. Fans gaan in de reacties namelijk helemaal los en ze zeggen allemaal hetzelfde. Zo schrijft een fan: “Love it! I did this hairstyle last week 💖” Andere fans schrijven: “Lizzie McGuire vibes”, “So pretty!!!!” en “Growing my hair out for this !”

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.