Inga Stoit
Inga Stoit Celebrity 4 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Zangeres Halsey vertelt over haar miskramen en over hoe abortus haar leven redde

Halsey vertelde in een opiniestuk van Vogue over de miskramen die zij voor de geboorte van haar zoon heeft gehad. Zij vertelde ook over hoe een abortus haar leven redde en wat dit met haar standpunt over het abortusrecht heeft gedaan.

Ender is Halsey’s zoontje, hij is afgelopen maand 1 jaar oud geworden. Maar het krijgen van kinderen was geen eenvoudige opgave voor Halsey, zo vertelt zij aan Vogue. Halsey is geschokt door de beslissing van het Hooggerechtshof in de VS. Zij vindt dat iedere vrouw het absolute recht heeft op een abortus.

Abortus

Halsey: ”Veel mensen hebben me gevraagd of ik, na jaren strijden om een kind te krijgen, mijn standpunt over abortus heb heroverwogen. Het antwoord is stellig ”nee”, zei Halsey. ”Eigenlijk heb ik me er nog nooit zo sterk over gevoeld.” De 27-jarige zangeres heeft zich eerder uitgesproken over een van hun eerdere miskramen, zo had zij er een tijdens een tournee in 2015. Nog voor haar 24e verjaardag heeft Halsey maar liefst drie miskramen gehad. Hierover zei zij: ”Het leek een wrede ironie dat ik gemakkelijk zwanger kon worden, maar worstelde om een ​​zwangerschap te behouden.”

Halsey vervolgde: ”Een van mijn miskramen vereiste ‘nazorg’. Dit was een zachte manier om te zeggen dat ik een abortus nodig zou hebben, omdat mijn lichaam de zwangerschap niet volledig op eigen kracht zou kunnen beëindigen. Ik liep het risico op een sepsis (hele erge lichamelijke reactie). Ik voelde me hulpeloos. Ik was wanhopig om een ​​einde te maken aan de zwangerschap die mijn leven bedreigde.”

Leven gered

“Mijn abortus heeft mijn leven gered en maakte plaats voor mijn zoon”, aldus Halsey. “Iedereen verdient het recht om te kiezen wanneer, of en hoe ze deze gevaarlijke en levensveranderende ervaring hebben. Ik zal mijn zoon in de ene arm houden en uit alle macht met de andere vechten.”

Op 26 juni (twee dagen nadat het Hooggerechtshof Roe v. Wade had vernietigd) gaf Halsey een gepland concert in Phoenix (Arizona) en sprak zich uit tegen het abortusrecht. Veel mensen liepen weg.. Halsey zei: “Sommige mensen waar ik nu naar kijk, zullen op een dag een abortus nodig hebben, en dat verdien je. Of het nu een levensbedreigende situatie is of niet, je verdient het.” Ze voegden eraan toe: “Als je het niet leuk vindt, kun je nu naar huis gaan. Het kan me niet schelen. Als je het niet leuk vindt, weet ik niet waarom je naar een Halsey-concert bent gekomen.”

Er was kritiek over Halsey haar woorden. Zij reageerde op twitter: “Het argument ‘mensen betalen om je te zien zingen, niet om je mening te horen’ is zo dom. Nee, je hebt betaald om me een podium zien te gebruiken als een vorm van expressie, de manier waarop is mijn keuze. Sorry dat je niet het kritische denkvermogen hebt om te beseffen dat de retorische kracht van muziek niet altijd je escapisme dient.”

Wij kunnen maar een ding zeggen: Preach it girl, you go!

Pro Choice: Billie Eilish protesteert tegen besluit van het Amerikaanse Hooggerechtshof op Glastonbury Festival

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.