Julia Schaap
Julia Schaap Food 6 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

De experts van Thuisbezorgd hebben gesproken: dit worden de grote foodtrends van 2024

Nieuw jaar, nieuwe trends. Dat geldt niet alleen voor de mode, maar ook voor eten. Want welk voedsel komt in de mode? Dinsdag waren wij aanwezig bij het Food Trend Event van Thuisbezorgd.nl een leerden wij over een aantal trends die we in 2024 veel terug gaan zien.

Van flexibiliteit tot duurzaamheid, tijdens het event werden we verrast met verschillende gerechten. De Food Trends zijn niet alleen geschikt voor het nieuwe jaar, maar je vind hier ook alvast inspiratie voor de feestdagen. En je hoeft er niet uren voor in de keuken te staan. Koken hoeft namelijk helemaal niet ingewikkeld te zijn.

De foodtrends van 2024

Als we de experts van Thuisbezorgd.nl mogen geloven, dan worden dit de grote trends op het gebied van eten.

Direct in huis

Laten we beginnen met onze favoriete trend: direct in huis. Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor het bestellen van maaltijden of boodschappen, waardoor we minder naar de supermarkt gaan. Flexibiliteit en gemak speelt een belangrijke rol. Het liefst heb je je bestelling natuurlijk zo snel mogelijk in huis, maak het dus niet te moeilijk voor jezelf. Deze trend is nu al erg populair en wordt ook in 2024 doorgetrokken. Ons hoor je niet klagen.

Smeltkroes van culturen

Verschillende culinaire culturen van over de hele wereld beïnvloeden elkaar, waardoor smaken en gerechten met elkaar worden gecombineerd. De Franse crêpe en de Surinaamse gebakken banaan gaan bijvoorbeeld goed samen, waardoor meerdere culturen samen komen in één gerecht. Door meerdere culturen in een gerecht te laten versmelten, creeër je een echt culinair hoogstandje voor bijvoorbeeld de feestdagen.

Smaakmakers

De nieuwe smaakmakers verdringen de traditionele foodcritics. De opkomende generatie houdt zich bezig met social media, waardoor de nieuwste trends makkelijk te volgen zijn. Op TikTok en Instagram staan vol met uitgebreide recepten en verschillende ingrediënten. Op die manier kan iedereen een chic diner bereiden.

Mood Food

Jezelf af en toe verwennen met een taartje of stukje chocola moet kunnen, daarom stond deze trend in het teken van intuïtief eten. Puur om je mentale gesteldheid te ondersteunen, wees niet te streng voor jezelf. Kleine verwennerij hoort bij goed voor jezelf zorgen. Mood Food zorgt ervoor dat jij weer in de juiste stemming komt.

Zero Heroes

Daarnaast was er ook aandacht voor klimaatproblemen en duurzaamheid. Tegenwoordig worden er steeds meer duurzame alternatieven aangeboden door chefs en restaurants. Zo wordt er rekening gehouden met voedselverspilling en het minimaliseren van overbodige verpakkingen. Hiermee wordt een duurzame levensstijl aangemoedigd. Gooi je eten niet weg, maar bewaar het voor een andere keer.

Brakke zondag en weinig zin om te koken? Deze heerlijke pulled chicken burger heb je zo op tafel staan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.