Britta van Aggele
Britta van Aggele Food 29 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Brakke zondag en weinig zin om te koken? Deze heerlijke pulled chicken burger heb je zo op tafel staan

Het is weer zondag en deze dag zal voor de meeste van jullie vooral bestaan uit chillen. De kans is namelijk groot dat je gisteren uit bent geweest en misschien heb je zelfs wel last van een behoorlijke kater. Zin in koken heb je dus waarschijnlijk niet, maar deze heerlijke pulled chicken burger heb je zo op tafel staan.

Simpel, maar heerlijk!

#foodTikTok

TikTok staat echt niet alleen vol met video’s over de nieuwste trends. Naast prachtige kleding en creatieve make-uplooks zijn er namelijk ook ontzettend veel lekkere recepten op TikTok te vinden. Zo was het internet helemaal obsessed met dit virale Oreo-sushi TikTok-recept en zagen we custardtoast overal op Instagram en TikTok voorbijkomen.

Naast al deze heerlijke snacks is TikTok ook de ideale plek om inspiratie op te doen voor het avondeten. Zo staan er tutorials op het platform die laten zien hoe je een uitgebreide maaltijd op tafel zet, maar soms hebben we daar even geen tijd of energie voor. Gelukkig zijn er op TikTok ook genoeg recepten te vinden waarmee je in een korte tijd een heerlijke maaltijd op tafel zet.

Me gusta – 7x verassende nachos recepten die niet mogen ontbreken tijdens je filmavond

Pulled chicken burger

Leah – @leah.roga – ging naar TikTok om haar heerlijke recept met de wereld te delen. In haar TikTok-video vertelt ze precies hoe ze een pulled chicken burger maakt. Zo gebruikt Leah kant-en-klare uit elkaar getrokken kip, maar dit kan je ook zelf doen. Kook dan eerst de kip 12 tot 15 minuten totdat het gaar is en trek het vervolgens met vorken uit elkaar.

Vervolgens mixt ze de kip met wat witte ui en barbecue saus. Als je het lekker vindt kan je de broodjes roosteren in een pan om ze knapperig te maken. Nu is het tijd om de broodjes op te maken. Beleg het broodje als eerst met wat sla en voeg vervolgens de pulled chicken toe. Maak het af met wat extra barbecue saus en je maaltijd is klaar. Eetsmakelijk!

@leah.roga BBQ chicken burgers you can make in under five mins #foodtok #highproteinmeals ♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.