Emma Toussain
Emma Toussain Events 11 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Het is BACARDÍ Rum Month en dat betekent dat jij de hele maand speciale cocktails kunt drinken – wij vertellen je waar

Op vrijdag 1 juli ging de jaarlijkse Rum Month van start en wij waren erbij. BACARDÍ tovert deze zomermaand weer om tot een Caribisch feest en verrast een maand lang met vernieuwende cocktails die te drinken zijn in deelnemende cocktailbars. Ook viert het drankmerk ieder jaar drie iconische cocktails en dit jaar staat volledig in het teken van Piña Colada, Mojito en de Daiquiri. BACARDÍ daagt deze maand een aantal premium outlets uit om deze klassieke cocktails in een vernieuwend jasje te steken.

Wij hebben een aantal van deze locaties uitgelicht waar ook je de hele maand juli deze signature cocktails kunt uitproberen. We kunnen je alvast vertellen: ze zijn AMAZING.

BACARDÍ HERO LOCATIONS

Om de Rum Month af te trappen organiseert BACARDÍ op 1 juli een Rum Walk – langs alle outlets waar deze cocktails verkocht worden. Elke bar heeft z’n eigen selling points en charme en het is dus maar net waar je zin in hebt. In een fancy mood? Dan wil je echt even langs Bar Twentyseven of The Duchess. Als je gaat voor een ouderwetse ‘bar zonder bullshit’ dan moet je echt langs Law & Order. Ook lichten we deze plekken natuurlijk even uit zodat jij precies weet waar jij heen moet voor een cocktailavondje met vriendinnen.

Bar Twentyseven

Bar Twentyseven is een bar waar het onmogelijke mogelijk wordt gemaakt. Laat je verleiden door innovatieve creaties, een elegant design en uitzonderlijke service. Bar TwentySeven zal tijdens de Rum Month drie unieke twists van de klassieke cocktails serveren. De Tzatsiki Mojito is een perfect voorbeeld van een combinatie van onconventionele smaken van over de hele wereld
geherinterpreteerd. De Mojito geïnspireerde cocktail wordt bereid met Reserva Ocho, Griekse yoghurt, muntsiroop, komkommer siroop, limoen, zout en muntblaadjes. Klinkt wat vreemd – maar wel het proberen waard. Als herinterpretatie van de Piña Colada, introduceert Bar TwentySeven de Smokey Hot Colada. Beiden bijzonder lekker.

Bar twentyseven

Locatie: Dam 27, 1012 JS Amsterdam
Instagram: @twentysevenbar

The Duchess

Het bekroonde bar menu van THE DUCHESS bestaat uit een zeer creatieve bewerkingen van het Franse en Savoy Apéritif. De uitgebreide kaart omvat een selectie van punch en Franse Vermouth, een brede waaier van traditioneel gestileerde dranken met Absint en Pastis, en vaak over het hoofd geziene dranken uit de hoogdagen van het laatste cocktail tijdperk. Het was dan ook van The Duchess te verwachten dat ook zij alles uit de kast trekken tijdens de Rum Month. De Daiquiri Glacé is geïnspireerd op de Daiquiri en wordt bereid met Carta Blanca, Suikersiroop, Limoensap, Thaise Basilicum blaadjes, Dash sodawater, Grapefruit & Bitterkaviaar. De Ceci n’est pas une Lime is de Mojito in een nieuw jasje en is gemaakt van Añejo Cuatro, Russisch Ontbijt Zwarte Thee Siroop, Limoensap, Soda, Mojito Jelly Lime. De La Fantôme, een twist van de klassieke Piña Colada, bestaat uit BACARDÍ Carta Blanca, Lactosevrije melk, Kokosmelk, Limoen, Suiker, Ananas, Kokoswater, Suikersiroop, Tonkaboon, Kaneel en Vanillemousse. Perfect om te drinken als dessert cocktail.

the duchess bacardi

Locatie: Spuistraat 172, 1012 VT Amsterdam
Instagram: @the_duchessofficial

Law & Order

Deze var – Law & Order – is een Amsterdamse, moderne en gastvrije cocktailbar in een klassieke setting. Het motto van de bar is “Bar without Bullshit” en ze zweren bij het leveren van high-end dranken, zonder poespas, met old school hiphop muziek op de achtergrond. Law ging open net toen de pandemie toesloeg en stond bij horecapersoneel snel bekend als dé speakeasy bar waar je nasluitingstijd een drankje kon krijgen. De bijzonder creative twists die zij op de welbekende cocktails hebben toegepast is geen verrassing. De al wat frisse Mojito heeft Law & Order toch smakelijk frisser weten te maken. De Eucalyptus Mojito wordt geserveerd met Carta Blanca Mint, Oolong, Limoen likeur, Eucalyptus en Soda. Ook hun versie van de Piña Colada is
perfect om te drinken als dessert. De Doughnut Pina Colada bestaat uit Carta Oro, Doughnut Shrub, Kokosroom en Ananas. De Jasmine Daiquiri is een mix van BACARDÍ Carta Blanca, Tip Pepe Sherry, Jasmijn Siroop, Limoen.

law & order bacardi

Locatie: Voetboogstraat 4, 1012 XL Amsterdam
Instagram: @lawandorder_bar

De Rum Month loopt van 1 juli t/m 31 juli dus je hebt nog heel eventjes om je slag te slaan bij een van deze drie locaties.

NSMBL X BACARDÍ festivalreport: zo heeft Stephanie Afrifa Amsterdam Open Air Festival beleefd

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.