Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Food 25 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

Het Waldorf Astoria lanceert Afternoon Tea in samenwerking met kaarsenmerk Trudon – wij vroegen ze alles wat je wilt weten

Hét Waldorf Astoria lanceert deze week haar Afternoon Tea voor dit najaar. Na vele iconische edities geïnspireerd op onder andere Dolce & Gabbana, ballerina Igone de Jongh, het circus en de schoonheid van de verschillende seizoenen, is het nu de beurt aan het luxe kaarsenmerk Trudon.

Ter ere van de lancering van de World of Trudon Afternoon Tea bij het Waldorf Astoria spraken we met Julien Pruvost, de Creative Director van het historische kaarsenmerk Trudon. Stap in de wondere wereld van luxe kaarsen!

Hoe zorgt Trudon er al sinds de 17e eeuw voor dat het relevant blijft?

“Trudon is een merk met een enorm rijke historie. Deze geschiedenis beschouwen wij als iets dat nog altijd in het merk voortleeft, maar elk “oud” bedrijf moet veranderingen doormaken. Dit gebeurt niet zomaar van de ene op de andere dag. Vanaf het begin af aan hebben wij onze eigen producten geproduceerd, waardoor we onszelf steeds opnieuw uit hebben moeten vinden.”

Zijn er historische onderdelen waar het merk altijd trouw aan zal blijven en die dus nooit zullen veranderen?

“Zelfs toen Trudon nog in de kinderschoenen stond, was innovatie cruciaal. Koning Lodewijk XIV stelde in de 17e eeuw een notie van luxe in Frankrijk in. Hij was jaloers op Italië voor hun ambacht en vakmanschap en besloot dat de Franse productiecapaciteiten vergroot en verbeterd moesten worden. Hij zei letterlijk: “Ik wil hetzelfde, maar dan nog beter.” Trudon maakte zijn lampen, waardoor het de beste lampen van de wereld werden.

De producten die we nu maken, zijn geïnspireerd op deze tijd. We dagen onszelf uit om een product te maken met een look vanuit onze vroegere jaren. Qua samenstelling is er in de loop van tijd juist erg veel veranderd op het gebied van functionaliteit en duurzaamheid. We balanceren daarom altijd tussen het eren van ons verleden en op een onverwachtse, creatieve manier transformeren.”

Hoe kunnen we een luxe kaars onderscheiden van een goedkopere kaars?

“Als kaarsen-expert kijk ik heel kritisch naar de kwaliteit. Als consument zou ik een kaars allereerst beoordelen op haar geur. Heb je een kaars gevonden met een geur die bij je past zul je een klein risico moeten nemen. Pas op het moment dat je de kaars gaat branden zul je namelijk te weten komen hoe hoogwaardig de kwaliteit is. Dit zie je aan de manier waarop de kaars smelt. Smelt de oppervlakte van de kaars op een geleidelijke manier zonder al te veel resten aan de zijkant, is er niet veel rookvorming en vervuiling, dan heb je een kaars van goede kwaliteit te pakken.”

De schoonheid zit in de details dus?

“Bij Trudon wordt elk deel van onze objecten gecreëerd als een onderdeel waar je van kunt gaan houden. Zo is het glas van de kaarsen na het opbranden geschikt als vaasje of cocktail-glas. Zelfs de dozen, die gemaakt zijn om een ​​zware kaars zoals die van ons te dragen, kun je ook bewaren als een kleine handige doos om je kleine geliefde spulletjes in te doen.

We proberen ze herbruikbaar te maken. We besteden veel zorg aan niet alleen de vele facetten, maar ook aan de selectie van de materialen die allemaal in Europa worden gemaakt. Ik geloof erin dat deze gepassioneerde aandacht zorgt voor een hoogwaardige kwaliteit.”

Hoe kies je de juiste geur voor in huis?

“Het aller belangrijkste hierin is natuurlijk jouw persoonlijke smaak. Wat ik aan zou raden is om geurstokjes in de buurt van je voordeur te plaatsen. Hierdoor kan de geur je meteen verwelkomen op het moment dat je binnenkomt. Steek in de woonkamer een kaars voor minimaal een uur aan voor de perfecte intensiteit van de geur.

Wil je in korte tijd een sfeer creëren gebruik dan een roomspray en steek een kaars in dezelfde geur aan om er extra lang van te kunnen genieten. De functionaliteit van roomsprays wordt vaak over het hoofd gezien, terwijl ze erg handig zijn. Spray het op een gordijn of vloerkleed en de geur blijft voor de perfecte tijd hangen.

Bij Trudon geloven we niet in het mixen van verschillende geuren door elkaar. Onze geuren zijn op zichzelf al erg verfijnd en door elkaar kan dit flink botsen. De voorkeur is daarom om één goede geur in huis te waarborgen. Deze geur zou ik afstemmen met de invloeden van de vier seizoenen. Ga in de warmere periodes van het jaar voor de frissere, zonnige geuren, zoals onze Abd El Kader of Cyrnos. Tijdens de koudere maanden van het jaar kun je voor iets meer houterigs gaan zoals Solis Rex of Ernesto.”

De Waldorf Astoria Afternoon Tea in samenwerking met Trudon

De World of Trudon Afternoon Tea in het Waldorf Astoria Amsterdam is beschikbaar vanaf woensdag 20 oktober voor €65 per persoon. De historische reis door de culinaire hapjes bestaat uit 6 hartige en 6 zoete creaties, waarbij er nadien altijd scones worden aangeboden (klik hier voor het menu), geïnspireerd op álle facetten en details uit het merk Trudon.

Gezellig splitten? Zoveel procent van de Nederlanders betaalt het liefst alleen voor zichzelf tijdens uiteten

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.