Emma Toussain
Emma Toussain Food 18 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Waldorf Astoria organiseert een Summer High Tea en dit is het perfecte uitje voor jou en je vriendinnen

Het prestigieuze Waldorf Astoria te Amsterdam ‘reist’ deze zomer af naar de Caribbean met hun Afternoon Tea. Hét perfecte uitje voor jou en je vriendinnen, want wat is er leuker dan genieten van geweldige hapjes in een prachtige ruimte? De Peacock Alley wordt omgetoverd tot tropisch paradijs tijdens de ‘Summer in the Caribbean Afternoon Tea’.  Waan je in een luxe wereld vol lekkers, want dat verdien je af en toe wel. Toch?

En dat dus alles met een tropisch tintje.

Een culinair spectrum in het Waldorf

Wie zichzelf trakteert op de ‘Summer in the Caribbean Afternoon Tea’, maakt een reis door de flora en fauna van de Caribbean. Zo werkten de food kunstenaars van het Waldorf met ingrediënten waaronder achiote en cassave, en krijgen flamingo’s (ja echt!) de hoofdrol in het zoete slotstuk dat bestaat uit een soesje van vanille, kokos en roos. Bekijk de foto hieronder voor een duidelijker beeld.

Nieuwsgierig geworden? We gaan nog even verder met opnoemen van al het lekker dat je kunt eten, dus no worries. De pittige saus Pica de Papaya van Aruba brengt je naar het eiland Sint Maarten, de inspiratiebron voor de cassavetaart met mango en passievrucht. Probeer ook zeker de bijzondere Aloë vera cracker met kreeft, bloemen en roze zout of de Arepa, een van origine Venezolaans gerecht en door de chefs gecombineerd met gerookte makreel en paprika. Klinkt allemaal heel exotisch, en dat is het ook. Wel iets om een keertje te proberen want hoe vaak maak je nou zo’n tropische high tea mee?

Voor ieder wat wils

Ben je een zoetekauw? Door het zoete gerecht van kokos limoen waan je je direcht in een warm land. Of wat dacht je van de exotische cake met een vleugje Aloë vera? Er is voor iedereen wel wat lekkers te vinden en dat maakt deze high tea zo leuk. Daarnaast is ‘ie ook anders dan anderen, door de bijzondere ingrediënten. Dus nee.. geen simpele scones met jam dit keer.

Reserveer een tafel voor de Afternoon Tea via de website van Waldorf Astoria Amsterdam

8x de beste restaurants in Amsterdam voor een culinair diner

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.