Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 6 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit waren de highlights van Copenhagen Fashion Week Autumn/Winter 2021

Na een prachtige, virtuele Paris Haute Couture Week, was het afgelopen week tijd voor Copenhagen Fashion Week. We zijn groot fan van de mode uit Scandinavië, niet allerminst omdat de modeweek bekend staat om de duurzame aspecten. En hoewel we de streetstyle-looks deze keer moeten missen, was er genoeg inspiratie op de catwalk te vinden.

Merken als Stine Goya, Baum und Pferdgarten, Samsøe Samsøe, Ganni, ROTATE en Gestuz.

Copenhagen Fashion Week A/W 2021

Copenhagen Fashion Week is dit jaar helemaal in een digitaal jasje gestoken. En dat is natuurlijk jammer, maar geen straf. Want Zalando – dat partner van Copenhagen Fashion Week is – nodigt iedereen uit in het virtuele Greenhouse. En daar zien we de nieuwste collecties van de Scandinavische merken. Wij delen de highlights met je.

1. ROTATE

Het Deense merk ROTATE komt uit Kopenhagen en is ontstaan uit een samenwerking tussen Birger Christensen en influencers Jeanette Madsen en Thora Valdimars. Jeanette en Thora ontwerpen voor ROTATE de stukken die ze missen in hun garderobe. Fijne outfits die overigens ook prima geschikt zijn voor je volgende feestje.

copenhagen fashion week
ROTATE
ROTATE

2. Ganni

Ganni is niet meer weg te denken uit de modewereld. Een fijn merk met ultieme klassiekers en een eigen stijl. Tijdens Copenhagen Fashion Week hadden ze geen catwalk, maar een optreden van drie artiesten gehuld in de nieuwe collectie. Wij zetten de felgroene kleur op ons lijstje.

Ganni
Ganni

3. Samsøe Samsøe

Samsøe Samsøe koos voor het thema Stillness. De show van het merk vond plaats op twee locaties: een prachtig bos en een moderne, verlaten terminal. De nieuwe collectie van het merk is om van te smullen: fijne kleuren en knitwear waardoor we alweer naar volgend najaar verlangen. Met eerst nog een fijne zomer ertussen natuurlijk.

Samsøe Samsøe

4. Baum und Pferdgarten

Zoals veel andere merken toonde Baum und Pferdgarten de collectie met een film. In de film zagen we 21 looks die gedragen werden door 21 mensen uit hun eigen omgeving. Dat zorgde voor een gevoel van saamhorigheid, ondanks de afstand die we hadden tijdens Copenhagen Fashion Week.

Baum und Pferdgarten
Baum und Pferdgarten

5. Stine Goya

Voor fijne kleurenpaletten moeten we bij Stine Goya zijn. Voor de Herfst/Winter 2021-collectie koos Stine Goya voor het thema ‘Grunge Euphoria’. Het resultaat? Neem mooie kleuren, pak wat uit de eighties en je bent klaar.

Stine Goya
Stine Goya

6. Gestuz

Door de Herfst/Winter 2021-collectie van Gestuz zijn we bijna geneigd de zomer helemaal over te slaan. Bruin komt ook hier naar voren met leren stukken die we combineren met fijne knitwear.

copenhagen fashion week
Gestuz

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.