Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 19 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit waren de highlights van New York Fashion Week Fall/Winter 2021

Afgelopen week was het tijd voor New York Fashion Week. En hoewel die er dit jaar anders uitzag dan normaal, slaapt New York nooit en mode ook niet. Er was dan ook genoeg ruimte voor bijzondere stukken en uiteenlopende collecties. Wij delen de beste looks en alle andere highlights van New York Fashion Week Fall/Winter 2021.

Kijk wat alle designers in petto hebben voor komend najaar, hoe die er dan ook uit gaat zien.

1. Proenza Schouler

Zelfs met een videopresentatie wist Proenza Schouler te verrassen. Ella Emhoff (stiefdochter van Vice President Kamala Harris) had haar “catwalkdebuut” voor het merk. De collectie zat vol wardrobe essentials. Van zacht maatwerk tot fijne sets en jurken. Verder zagen we veel gemêleerde breisels, dikke vesten, bijpassende wollen jassen en broeken, en opvallende trenchcoats van lamsvel. Natuurlijk was er ook een opleving voor een stukje plezier met gewaagde gele jurken, franjes en tie-dye.

Proenza Schouler
Proenza Schouler
Proenza Schouler
Proenza Schouler

2. Gabriela Hearst

Gabriela Hearst werd voor haar collectie geïnspireerd door Hildegard van Bingen. St. Hildegard was een componist, dichter en filosoof. “Een vrouw die, als ze een man was geweest, bij de Leonardo da Vinci’s van de wereld hoorde,” aldus Gabriela Hearst. Zij werd geinspireerd door St. Hildegards werk als botanicus en zag een gelijkenis in de tekeningen van haar 12-jarige dochter Mia, die volzaten met bloemen. Die bloemen werden borduursels, gehaakte stukken en geweldige looks in Hearst’s kenmerkende maatwerk, leerwerk en geweldige jassen. We zagen het eindresultaat tijdens New York Fashion Week.

new york fashion week highlights
Gabriela Hearst
new york fashion week highlights
Gabriela Hearst

3. Theophilio

Na een jaar als 2020 weten we allemaal hoe helden er tegenwoordig uitzien. In de vorm van zorgmedewerkers of leraren tot ouders die met kinderen en een fulltime job thuiszaten om les te geven. Theophilio’s Edvin Thompson keek voor zijn nieuwe collectie naar de outfits van moderne helden. En dat zijn geen capes, maar gesneden jasjes, fijne knitwear en wat cutout-stukken. Silhouetten stonden centraal bij Theophilio tijdens New York Fashion Week.

Theophilio
new york fashion week highlights
Theophilio

4. 3.1 Phillip Lim

Phillip Lim staat bekend om het herintroduceren van essentials, beproefde silhouetten en klassieke stijlen, met elk seizoen subtiele wendingen. Voor zijn nieuwste collectie toonde de New Yorkse ontwerper op de jaren 70 geïnspireerde pakken, halflange plooirokken, geribbelde gebreide jurken en elegante camelkleurige Chesterfield-jassen en parka’s. Voor Phillip Lim zijn het details die moeten spreken.

3.1 Phillip Lim
new york fashion week highlights
3.1 Phillip Lim

5. Ulla Johnson

Ulla Johnson is de koningin van de bohemian cool. De in Brooklyn gevestigde ontwerper brengt ons luchtige tops, bedrukte jurken en gebreide stukken. Handwerk is onderdeel van de visie van Ulla Johnson, die vrouwelijke ambachtslieden over de hele wereld ondersteunt.

De gevlochten stukken worden lokaal in Brooklyn gemaakt. Linnengoed wordt met de hand verfraaid in India en in de ruimte geverfd haakwerk wordt gemaakt door ambachtslieden in Uruguay. Dit soort aandacht voor detail, met oog voor mondiaal bewustzijn, is de moderne definitie van luxe. Haar collectie is dan ook een van de highlights van New York Fashion Week

new york fashion week
Ulla Johnson
Ulla Johnson

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.