Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 11 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit waren de highlights van Paris Fashion Week Fall/Winter 2021

Zelfs tijdens de coronacrisis, gaat Paris Fashion Week gewoon door. En van alle modeweken, staat die van Parijs voor de gevestigde namen. Zo zagen we de eerste collectie van Matthew Williams voor Givenchy, nam Louis Vuitton ons mee naar het Louvre, kregen we 70’s-vibes van de film van Chanel, bracht Dior sprookjes tot leven en waanden we ons in winter wonderland met Miu Miu.

Wij delen de highlights van Paris Fashion Week Fall/Winter 2021.

1. Louis Vuitton

De Louis Vuitton Herfst/Winter 2021-collectie werd tijdens Paris Fashion Week onthuld met een catwalkshow in de galerijen van het Louvre in Parijs. De show kenmerkte een samenwerking met het Italiaanse artistieke designatelier Fornasetti. Voor een selectie aan tassen werkte Nicolas Ghesquière samen met Fornasetti.

Met nieuwe ontwerpen en herinterpretaties van iconische modellen, weerspiegelen de tassen historische beelden terwijl ze Fornasetti’s prachtig geïllustreerde wereld combineren met het hedendaagse design van Nicolas Ghesquière. De collectie zat vol volumineuze stukken met veel kleur, ronde schouders, prints en hoge laarzen. Wij zijn fan.

Louis Vuitton
Louis Vuitton
paris fashion week
Louis Vuitton

2. Miu Miu

Dat we dit jaar wintersport gemist hebben, moge duidelijk zijn. Daarom komt Miu Miu tijdens Paris Fashion Week met een grote boodschap: dit jaar gaat de wintersport door. Miuccia Prada zorgt ervoor dat we ons in winter wonderland wanen tijdens de show van Miu Miu. Een collectie die vol zit met kleding om hoog op de bergen te dragen: bivakmutsen, harige laarzen en volledige skipakken.

paris fashion week highlights
JOHNNY DUFORT / MIU MIU
paris fashion week highlights
JOHNNY DUFORT / MIU MIU
paris fashion week highlights
JOHNNY DUFORT / MIU MIU

3. Chanel

Voor de show van Chanel wilde Creative Director Virginie Viard contrasten creëren. Tegenover volumineuze, winterse stukken stond een kleine ruimte voor de show. Om die reden werd de show gepresenteerd in privéclub Castel, de eerste show in een lange tijd die niet in Le Grand Palais werd gehouden.

De collectie van Chanel bevat een scala aan winterse looks die worden gecombineerd met Parisian chic. Zei iemand wintersport? De collectie is dan ook een combinatie van twee invloeden, vertelt Virginie Viard. “The ambiance of ski holidays and a certain idea of cool Parisian chic, from the 1970s to now”.

paris fashion week highlights
CHANEL
CHANEL
CHANEL

4. Givenchy

Matthew Williams maakte tijdens Paris Fashion Week zijn showdebuut voor Givenchy. Zijn eerste collectie werd met een lookbook gepresenteerd. Met de show bracht hij publiek terug naar een avondje uit in een technoclub. En ook de looks waren waardig om te dragen tijdens het uitgaan, scherpe pakken, op maat gemaakte blazers en silhouetten. Wanneer mogen we weer uit?

Givenchy
Givenchy
Givenchy
paris fashion week highlights
Givenchy

5. Dior

Voor de Fall/Winter 2021-collectie koos Maria Grazia Chiuri ervoor om de wereld van sprookjes te ontdekken. De collectie werd gepresenteerd via een film die een catwalkshow in Château de Versailles liet zien. Met de collectie laat ze de duistere kant van fantasieën, sprookjes en fabeltjes zien. Zo verschijnen modellen in hoge zwarte boots, grijze mantelpakken en bloedrode jurken.

Dior
Dior
Dior

6. Acne Studios

Voor de Fall/Winter 2021-collectie dacht Jonny Johansson, Creative Director van Acne Studios na over de situatie na isolatie. Het resultaat? Een droomlandschap met zachte pastelkleuren waarna de collectie het in monochromatische helderheid.

Acne Studios
Acne Studios

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.