Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 14 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

H&M werkt voor nieuwe designercollectie samen met Simone Rocha

Net wanneer je dacht dat er niet veel gebeurt in de modewereld in januari, kondigt H&M haar volgende designercollectie aan. Na een aantal succesvolle samenwerkingen met onder anderen Giambattista Valli, Moschino en Maison Margiela, is het nu de beurt aan Ierse modeontwerpster Simone Rocha.

Voor de speciale collectie ontwierp Simone Rocha voor het eerst niet alleen dameskleding.

H&M x Simone Rocha

Voor de collectie met H&M haalde ontwerpster Simone Rocha haar inspiratie uit tradities en ambachten uit Hongkong. Dat vertaalt zich in parelversieringen, wilde bloemen en strikken die de boventoon voeren in de designercollectie. Simone Rocha, vooral bekend om haar stukken waarin vakmanschap naar voren komt, laat duidelijk haar signature achter op de stukken. Blouses, trenchcoats en jurken met kant, ruches en borduursels zien we terug in de collectie met H&M.

H&M simone rocha
H&M

In een statement over de nieuwste designersamenwerking laat creatief adviseur Ann-Sofie Johansson weten erg enthousiast te zijn over de ontwerpster. “Simone Rocha stond al een tijd op de wenslijst van H&M. Het was enorm inspirerend om samen te werken met een ontwerpster die zoveel tijd besteedt aan de moderne vrouw en feminisme, en die zich als geen ander verdiept in vakmanschap en design.”

De collectie

Voor Simone Rocha is dit de eerste keer in haar carrière dat ze ook mannen- en kinderkleding ontwerpt. Ze is erg enthousiast over haar samenwerking met H&M. En dat is niet het enige wat ze viert, ook het tienjarig jubileum van haar modehuis staat dit jaar op de planning. Volgens Simone Rocha is de collectie een eerbetoon aan haar kenmerkende stijl en de invloeden die haar hebben gevormd. Ze heeft zelf Aziatische roots.

H&M

Goed nieuws voor degenen die al enthousiast zijn geworden en het liefst direct alle stukken inslaan. De collectie van H&M x Simone Rocha ligt vanaf 11 maart in de winkels van H&M.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.