Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Seksualiteit 18 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoe populair is anale seks bij Nederlandse vrouwen? Dit onderzoek wijst uit hoeveel vrouwen ‘de achteringang’ gebruiken

Het wordt niet voor niks de backdoor-to-heaven genoemd, toch heeft volgens nieuw onderzoek van sekstoy-fabricant LELO meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen nog nooit anale seks geprobeerd.

Om anaal genot voor eens en voor altijd uit het verdomhoekje te halen en alle misvattingen over anale seks eens te ontkrachten, en het maximale uit je sekssessies te halen, deelt LELO graag de bevindingen uit sexyland.

Nog geen dertig procent van de vrouwen heeft weleens anale seks

LELO vroeg Nederlanders naar hun ervaring met anale seks en de cijfers liegen er niet om, nog geen dertig procent van de vrouwen maakt gebruik van hun achteringang. De overgebleven ondervraagde vrouwen gaven aan dat onder andere te bang zijn om het te proberen (61%) of voor pijn (32%) en het niet hebben van de juiste partner om anale seks mee uit te proberen (16%) beweegredenen waren om anale seks uit de weg te gaan.

En fair enough; laten we vooropstellen dat het alleen fijn is om anale seks te hebben als jij je hier zelf ook prettig bij voelt. Maar mocht jij hiervoor openstaan, dan heb je een troef in handen. Stimulatie van de anus kan namelijk een extra dimensie aan jouw seksleven toevoegen. Dit komt doordat er in de anus bij zowel vrouwen als mannen heel veel gevoelige zenuwuiteinden zitten. Ook geeft anale stimulatie extra druk tegen de vaginawand, wat je een heerlijk vol gevoel geeft. Helemaal fijn als je kiest voor dubbele penetratie met bijvoorbeeld een seksspeeltje, want dit kan je een dubbel knallend orgasme opleveren

Een voorzichtige kennismaking met anale stimulatie

Als we denken aan anale seks, dan denken we veelal aan anale penetratie. Maar om anale stimulatie aan jouw seksleven toe te voegen, is niet per se een (kunst)penis of buttplug nodig.

Masseer eerst de anus om die te laten ontspannen. Dit kun je doen door zachtjes met je vinger rondjes te draaien rondom de anus. De volgende stap is een vinger inbrengen, ben je klaar voor een tweede en een derde, dan kun je overgaan op een seksspeeltje.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.