Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 26 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit is hoe vaak je je tandenborstel zou moeten vervangen

Tandenpoetsen is misschien niet het meest glamoureuze klusje van onze dagelijkse schoonheidsroutine, maar het is zeker wel een van de belangrijkste. Er wordt zelfs gezegd dat we ons meer dan ooit zorgen moeten maken over onze mondhygiëne. Of je nou gebruik maakt van een elektrische of een normale tandenborstel, het is erg belangrijk om je tandenborstel zo nu en dan te vervangen voor een nieuwe.

Maar hoe vaak?

Tandenpoetsen

Het is sowieso een goed idee om te investeren in een goede elektrische tandenborstel. Een elektrische tandenborstel zorgt er namelijk voor dat tandvleesaandoeningen en andere mondaandoeningen minder snel voorkomen. Dat scheelt veel pijn en een bezoekje aan de tandarts.

Als je een tandenborstel te lang gebruikt, maakt je het je tanden waarschijnlijk niet meer zo schoon als als in het begin. Dit komt door het afbreken van de borstelharen en slijtage. Het is dus erg belangrijk om je tandenborstel vaak genoeg te vervangen zodat jij je tanden en tandvlees gezond houdt.

Spoel jij je mond na het tandenpoetsen? Na het lezen van dit doe je dat niet meer

Tandenborstel vervangen

Nu is de vraag natuurlijk: hoe vaak moeten we dan onze tandenborstel moeten vervangen? Experts van de Oral Health Foundation zeggen dat we dit elke drie maanden zouden moeten doen, anders lopen we het risico om ons tandvlees te beschadigen en houdt de tandenborstel je tanden niet meer goed schoon. Als de borstelharen van je tandenborstel versleten en gespreid staan weet je zeker dat het tijd is voor een nieuwe borstel.

Zelfs als dit voor de periode van drie maanden gebeurt, is het een goed idee om je tandenborstel weg te gooien en een nieuwe te pakken. Je zou het niet denken, maar ontstoken tandvlees geeft een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Goed tandenpoetsen vermindert het risico op hart- en vaatziekten en longontsteking. Het is dus niet alleen voor een mooi gebit belangrijk om je tanden goed te poetsen, maar ook voor je gezondheid.

Worden je tanden niet zo wit door het poetsen als jij zou willen? Gebruik dan dit super eenvoudige trucje dat je tanden stukken witter maakt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.