Redactie
Redactie Technologie 19 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoeveel verdien je als creator op TikTok? Dit krijg jij met 1 miljoen views

Tijd voor een carrière als influencer? Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Maar loont het wel de moeite? Dit is hoeveel TikTok betaalt wanneer een van jouw video’s een miljoen views bereikt.

In tegenstelling tot YouTube betaalt TikTok gebruikers niet op basis van hoeveel reclame-inkomsten gegenereerd worden aan de hand van een video. En tot enkele jaren geleden was er eigenlijk geen manier voor TikTok-creators om geld te verdienen, tenzij door gesponsorde posts of donaties van kijkers. Maar in 2021 lanceerde het social mediaplatform het TikTok Creator Fund, ofwel het Makersfonds.

TikTok Creator Fund

Helaas zijn er wel enkele strenge voorwaarden verbonden alvorens je je kan aanmelden voor het betalingsprogramma van TikTok.

  • Alleen voor gebruikers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Spanje of Italië
  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Je hebt minstens 10.000 volgers
  • Jouw video’s hebben minstens 100.000 views behaald in de laatste 30 dagen
  • Je hebt een TikTok Pro-account (wat voorlopig nog gratis is)

Maar eens je bent aangesloten, kan je het geld binnenrijven. Toch?

Dit verdien je met miljoen views

Niet echt, want snel rijk zal je er waarschijnlijk niet van worden. Transparante cijfers zijn er niet (TikTok is dan ook een Chinees bedrijf dat je voor geen cent moet betrouwen), al hebben creators intussen wel al te kennen gegeven hoeveel ze nou verdienen wanneer een van hun video’s viral gaat.

Per duizend views krijg je tussen de 2 en de 4 cent. Dat betekent dat je voor een filmpje van een miljoen views slechts rond de 40 euro zal ontvangen. In vergelijking met YouTube is het dus een belachelijk laag bedrag. Aan de andere kant is het maken van een korte TikTok natuurlijk een stuk minder arbeidsintensief dan een 10 minuten durende video waarmee je het meeste kans maakt om door het YouTube-algoritme opgepakt te worden.

Misschien dan toch maar beter een carrière als leraar op de basisschool. Of, als spion bij de AIVD.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.