Emma Toussain
Emma Toussain Restaurants 19 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Parkzuid: het leukste plekje om te lunchen in het Amsterdamse Vondelpark

Als jij in het Vondelpark wil lunchen hoef je niet je eigen boterhammetjes mee te nemen, want er zit een ontzettend leuk restaurant genaamd Parkzuid. Het zit in het voormalig filmmuseum en hier kunnen locals, sporters, toeristen en gezinnen terecht voor een goed ontbijt of een chopped salad, maar ook voor de nodige comfort food. Of natuurlijk voor het perfecte vriendinnen-uitje, als jullie gaan shoppen in Amsterdam.

Parkzuid in het Vondelpark

Gasten zijn vanaf 10.00 uur ’s ochtends welkom voor een goed ontbijt, helemaal lekker na een rondje hardlopen. Wat voor ontbijt dan? Denk aan chiapap met cacao, amandelmelk, granola en mandarijn of eggs florentine. De lunch bestaat uit een aantal gezonde gerechten, zoals verschillende chopped salads (snijden overbodig, dus lekker makkelijk!) en broodjes, maar er is ook genoeg keuze in fijne comfort food, zoals een goede hamburger en pizza’s. Vanaf half maart opent Parkzuid ook ’s avonds haar deuren en breidt het terras uit naar de gehele voorzijde en het bordes van het statige en simpelweg prachtige pand.

Parkzuid

NSMBL ging natuurlijk even langs

Wij gingen lunchen op deze hele leuke plek en het was ook nog eens een zonnige dag. Dan kan je dus lekker buiten zitten terwijl je geniet van een broodje, burger, pizza of salade. Beter kan het niet! Ik nam de hamburger met zoete aardappelfriet (never a missed opportunity) en dat was een goede keuze. Je moet alleen ‘s avonds geen groot diner plannen, maar dat is een groot first world problem. Niet dus ;)

Buiten naar binnen

Parkzuid zit in het Vondelparkpaviljoen, een van de mooiste gebouwen van Amsterdam. Ook wel bekend als het Filmmuseum dat er van 1972 tot 2012 zat. Het paviljoen is ontworpen door Willem Hamer en tussen 1874 en 1881 gebouwd op het laagste punt van de stad, in het Vondelpark. Het interieur is ruimtelijk en haalt buiten naar binnen, met veel groen en natuurlijke kleuren. Buiten een goed en gezellig restaurant met een van de grootste terrassen van de stad, fungeert Parkzuid, net als Strandzuid (zelfde eigenaar), als een ideale evenementenlocatie.

6 gezonde dingen om te doen tijdens je lunch break

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.