Tessa Ham
Tessa Ham Money 4 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is hoeveel Lily Collins verdient met Emily in Paris

Eindelijk was het eind december zover: Emily in Paris seizoen 2 verscheen op Netflix. Natuurlijk konden we niet wachten met zwijmelen over Gabriel, uh, Parijs en hebben we alle afleveringen inmiddels gebinget. Niet geheel verrassend krijgt de actrice die Emily speelt, Lily Collins, rijkelijk betaalt voor haar fictionele avonturen in Parijs.

Dit is hoeveel Lily Collins verdient met Emily in Paris.

Multimiljonair, net als haar vader

Mocht je de connectie nog niet gelegd hebben: Lily Collins is de dochter van Phil Collins. Ja, die Britse muzikant waar je ouders vast en zeker fan van zijn. Hij heeft een vermogen van 265 miljoen euro, dat Lily en haar vier broers en zussen op een dag zullen erven.

Niet dat Lily Collins dat geld nodig zal hebben. Haar vader mag dan multimiljonair zijn, door haar modellen- en acteercarrière is ze dat zelf ook. Haar net worth kreeg vooral een enorme boost door haar rol in Emily in Paris. Hoeveel verdiende ze met de show? Spoiler alert: veel.

Hoeveel verdient Lily Collins met Emily in Paris?

Dat Lily Collins goed verdient met haar rol in Emily in Paris, is niet gek. Het was één van Netflix’s meest populaire comedy series in 2020. In de eerste 28 dagen dat seizoen 1 te bekijken was, keken maar liefst 58 miljoen mensen hoe Emily naar Parijs verhuisde.

Dat is maar iets minder dan andere Netlix hits zoals Bridgerton, dat door 82 miljoen mensen werd bekeken in de eerste 28 dagen. Lily Collins mag dus goed betaald worden voor de serie. Maar om hoeveel gaat het hier?

Netflix maakt niet bekend wat ze sterren betalen voor hun films en series, maar kijkend naar andere producties en uitgelekte salarissen schat Cosmopolitan dat Lily Collins ongeveer 265.500 euro binnenhaalt per aflevering (!) van Emily in Paris. Dit houdt in dat de actrice voor een seizoen maar liefst 2.65 miljoen euro krijgt.

Als je je bedenkt dat elk seizoen uit tien afleveringen van zo’n 30 minuten bestaat, krijgt Lily Collins eigenlijk 8.833 euro betaald voor elke minuut dat ze in de show acteert. Impressive!

Wat is het hele vermogen van Lily Collins?

De actrice verdient niet alleen geld met haar hoofdrol in de serie, ze is ook nog eens een producer van de Netflix-show. En natuurlijk was er ook een leven vóór Emily in Paris. Lily Collins was al eerder te zien in onder andere Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, The Blind Side, The Mortal Instruments: City of Bones en Love, Rosie.

Volgens Celebrity Net Worth komt het hele vermogen van Lily Collins dan ook een stuk hoger uit dan die eerder genoemde 2.65 miljoen euro, op maar liefst 22 miljoen euro.

Volgens Lucas Bravo is dit cliché uit Emily in Paris compleet waar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.