Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 3 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Door deze make-uptechniek blijft jouw foundation de hele dag zitten

Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar onze Instagram-feed staat vol met de meest prachtige make-uplooks. Influencers en celebrities hebben teams die ervoor zorgen dat hun make-up altijd tiptop zit, maar hier kan je ook zelf voor zorgen. Met deze baking make-uptechniek zorg jij er namelijk oor dat jouw foundation de hele dag goed blijft zitten.

Wij zijn obsessed.

Make-up techniek

Je hebt er vast al een keer van gehoord, maar de baking make-uptechniek wordt steeds populairder. We zien het overal op Instagram en ook op TikTok voorbijkomen. Toch is de make-uptechniek niet nieuw, baking wordt al jaren door de drag-gemeenschap gebruikt en verwijst naar het 5 tot 10 minuten laten zitten van een dikke laag translucentpoeder op je huid. Je lichaamswarmte zorgt er dan samen met de poeder voor dat je foundation uithard, waardoor er een flawless make-up look achterblijft. Met de tips die wij voor jou op een rij hebben gezet kan zowel een beginnen als een professional deze look creëren.

Stap 1: oogcrème

Voordat je je make-up aanbrengt is het een goed idee om met een hydraterende basis te beginnen. Het aanbrengen van een hydraterende oogcrème zorgt namelijk voor een gladde, gehydrateerde huid rond de ogen en minimaliseert het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels.

1. Kiehl’s Midnight Recovery Eye – € 31,95

Douglas

2. Clinique All About Eyes (Huidtype 1,2,3,4) – € 38,36

baking make-up techniek
Douglas

Stap 2: foundation

Nadat de oogcrème goed is ingewerkt is het tijd om je foundation aan te brengen. Voor deze make-up techniek kan je het beste een full coverage foundation gebruiken. Heb je niet de perfecte kleur in huis? Mix dan twee verschillende kleuren met elkaar om zelf jouw perfecte foundation kleur te maken.

1. NYX Wedding Can’t Stop Won’t Stop Full Coverage – € 17,35

Douglas

2. Smashbox Studio Skin 24Hour Full Coverage – € 40,30

Douglas

Stap 3: dikke laag concealer

Nadat je je foundation hebt aangebracht, ga je over naar concealer. Hiervan breng je een flinke laag aan onder je ogen. Blend het uit met een vochtige make-upspons en wacht even voordat je een tweede laag aanbrengt. Dit klinkt als een hele hoop make-up, en ja, dat is het ook. Toch zorgt dit ervoor dat je het perfecte resultaat krijgt.

1. Benefit Cosmetics Boi-ing Cakeless – € 27,48

Douglas

2. Morphe Fluidity Full-Coverage – € 11,99

baking make-up techniek
Douglas

Deze hacks zorgen ervoor dat jij oogschaduw aanbrengt als een professionele visagist

Stap 4: translucentpoeder

Pak voor deze stap een donzige poederkwast en bestrooi de huid onder je ogen met een dun laagje translucentpoeder. Dit zal je make-up fixeren en voorbereiden voor de baking make-up techniek in de volgende stap.

1. Morphe Bake & Set Fixing – € 14,99

baking make-up techniek
Douglas

2. Ofra Translucent Powder – € 20,50

baking make-up techniek
Douglas

Stap 5: baking

Nu is het tijd om de baking make-uptechniek te gebruiken. Maak een make-upspons nat met setting spray en dompel hem vervolgens in de translucentpoeder. Stempel de poeder nu royaal over het gebied waar je net je concealer hebt aangebracht. Als je eruitziet alsof je net met je gezicht in meel hebt gerold, dan doe je het goed. Laat deze poeder vervolgens 5 tot 10 minuten intrekken, zodat het voldoende tijd heeft om overtollige olie te absorberen.

1. NYX Wedding Makeup Setting Spray Maxi Matte Finish – € 9,18

baking make-up techniek
Douglas

2. Benefit Cosmetics The POREfessional Super Setter – € 36,10

Douglas

Deze Instagram-video laat zien hoe je zelf een perfecte faux-pony maakt

STAP 6: afstoffen

Als de poeder na 10 minuten wachten eindelijk is uitgehard is het tijd om alles af te stoffen. Pak een grote kwast om de poeder voorzichtig onder je ogen weg te vegen. Als je dit hebt gedaan blijft er een perfect egale huid achter en ben je klaar voor de dag.

1. Real Techniques Powder Brush – € 15,95

Douglas

2. e.l.f. Cosmetics puntige poederborstel – € 9,00

Douglas

Wij gaan deze make-uptechniek binnenkort zeker uitproberen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.