Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Lichaam 28 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Hot yoga is helemaal in – we leggen je uit wat het precies is

Er is een nieuwe trend gaande binnen de health en fitness wereld: ‘hot yoga’. Steeds meer mensen geven zich ervoor op en voeren in 34 graden yogaposes uit. Waarom geven mensen zich hiervoor op? Wat voor voordelen zitten er aan zweten in een warm hok terwijl je in de downward dog zit? Wij vertellen je er meer over.

It’s getting hot in here..

Yoga-oefeningen in een broeikas

First thing’s first: wat is hot yoga eigenlijk? De term hot yoga is een verzamelnaam voor alle soorten yoga die in een verwarmde ruimte worden uitgevoerd. En dan hebben we het niet over de verwarming die op 20 graden staat. Hot yoga wordt altijd in een tropische temperatuur uitgevoerd: een temperatuur die boven de 28 graden ligt. Een uur yoga doen is al pittig, laat staan als je tegelijkertijd het gevoel hebt alsof je in een broeikas zit.

Waarom kiezen mensen voor hot yoga?

Door de tropische temperaturen waarin je zit worden je spieren een stuk flexibeler, maar wat is nog meer een voordeel van in zo’n snikhete ruimte yoga beoefenen? Naast jouw spieren die flexibeler worden gaat je hart ook sneller kloppen. Je hartslag gaat omhoog doordat je lichaam er alles aan doet snel af te koelen, waardoor je eigenlijk het effect krijgt van een intensieve cardiotraining terwijl je niet loopt te hijgen op een loopband. Work smarter, not harder. De hitte in combinatie met de yogaoefeningen zorgt ervoor dat je vet sneller verbrandt. Daarnaast werkt het mee aan een betere longcapaciteit en helpt het bij het versoepelen van jouw gewrichten.

Zoek het iets warmer op

Lijkt hot yoga jou wel wat? Er zijn voornamelijk yogastudio’s te vinden in Amsterdam waar je terecht kunt voor hot yoga, maar ook in Utrecht, Den Haag en Rotterdam kun je hiervoor terecht. En eigenlijk overal wel. Kortom: genoeg plekken om het gevoel te krijgen dat je in een tropisch oord yoga aan het doen bent.

Met deze producten word je mentaal helemaal zen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.