Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 28 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Déze modellen liepen de meeste shows tijdens Milan Fashion Week

Als er één business snel gaat, dan is het de modellenbusiness. Het ene moment ben je helemaal in en word je geboekt voor een enorme hoeveelheid aan shows, campagnes en shoots. Het andere moment mag een model blij zijn met één shoot in een aantal weken. Die populariteit hangt af van een groot aantal factoren. Zo zijn er net zoals in kleding, trends in modellen, vormen, maten en uitdrukkingen. Dit zijn de modellen die helemaal “in” waren bij de nét geëindigde Milan Fashion Week.

Deze modellen wil je in de gaten houden!

De comeback van de topmodellen

Een opvallende trend van de afgelopen modeweken is dat modellen weer écht zichzelf mogen laten zien. Geen robot-achtig loopje zonder uitdrukkingen en expressies. Nee, de uitgebreide opvallende loopjes zijn terug. Of ze nou sierlijk en elegant of juist een tikje abnormaal zijn. Een show waarin dit maar al te duidelijk werd was de (reuze sexy) show van Mugler die tijdens London Fashion Week plaatsvond. De ultieme topmodellen van vroeger (Shalom Harlow, Amber Valetta en Eva Herzigova) deelden de catwalk met de topmodellen en actrices van het moment (Anok Yai, Gia Bab, Dominique Jackson).

Een snelle manier om erachter te komen wie de meest actuele it-modellen van het moment zijn is door eens écht goed op te letten welke modellen de meeste shows tijdens de modeweken lopen. Vandaag is Milan Fashion Week Fall Winter 2023/2024 met de show van Laura Biagiotti tot een einde gekomen. Je raadt het al: we zochten voor je uit welke modellen deze modeweek de meeste shows stalen.

1. Mona Tougaard

Met zo’n 12 shows in de afgelopen week heeft de Deense Mona een druk schema gehad gedurende Milan Fashion Week. Op haar Insta spotten we ook nog eens een flinke dosis stijl en laidback coolness – wij zijn fan.

2. Vilma Sjöberg

Scandi girls zijn hot & happening. Ook de Zweedse Vilma wist veel casting-directors te overtuigen. Ze liep in Milaan de shows van onder andere Max Mara, Roberto Cavalli, Moschino en Dolce & Gabbana, waarna haar teller voor deze MFW op 11 staat.

3. Apolline Roccofohrer

One to watch – for sure. De meeste topmodellen hebben gedurende hun carrière een enorme following op Instagram verzameld, Apolline blijft nog even achter. Met haar bescheiden 1370 volgers zou je denken dat ze nog flink aan de weg moet timmeren, maar bij de castings heeft ze blijkbaar hoge ogen geworpen. Ze liep 9 shows, met haar subtiele, natuurlijke look bij Sportmax als ons hoogtepunt.

4. Mary Ukech

Als er iemand haar veelzijdigheid bewees, dan was het Mary Ukech. Van klassiek bij Nº21, tot bohemian bij Blumarine en van ultra-sexy bij Dolce & Gabbana tot minimalistisch bij Jil Sander. Mary kan het allemaal – zelfs in een paar dagen.

Dit zijn de modellen die Nederland op de kaart zetten tijdens de afgelopen Fashion Weeks

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.