Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Parfum 2 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Ik testte alle nieuwe parfums van Charlotte Tilbury en dit zijn mijn favorieten

Vandaag lanceert Charlotte Tilbury zes nieuwe parfums. Geheel ingespeeld op de neuroscent trend. Het zijn namelijk geuren die je niet alleen lekker laten ruiken, maar ook je gemoedstoestand beïnvloeden. Ik testte alle zes de geuren uit – en dit vond ik ervan.

Als het gaat over parfum, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Wat mannen met het Romeinse Rijk hebben, heb ik met geur. Ik raak er niet over uitgepraat. Toen de zes nieuwe geuren van Charlotte Tilbury op de mat vielen, maakte mijn hart een sprongetje.

Charlotte Tilbury lanceert zes nieuwe parfums

Charlotte Tilbury’s nieuwe parfumlijn bevat maar liefst zes geuren die elk emotion-boosting molecules bevatten en zo je stemming beïnvloeden. Iets dat geheel aansluit op de neuroscent trend, waar we het laatst al over hadden. Of dit echt zo is, dat moeten we nog meemaken. Maar de 100 mensen op wie de geur getest is, geven aan dat het voor hen verschil maakte.

Als je huiverig bent over parfum van een make-upmerk, dan is dit het moment om je bias te laten gaan. Deze geuren zijn namelijk ontwikkeld met neuzen die ook voor dure, niche parfumhuizen werken. Denk aan Dominique Ropion (de bedenker van Portrait of a Lady) en Anne Flipo. Grote namen in de parfumindustrie. De geuren ruiken dan ook niet als een doorgaans parfum, maar meer als een niche geur. Dat merk je niet alleen aan de gelaagdheid, maar ook aan de sillage. De geuren blijven lang aanwezig. Houden we van.

@nsmblmagazine

Het is de dag! Charlotte Tilbury komt met 6 (!) parfums en NSMBL’s Karlijn laat je weten of ze de €150 waard zijn 💸 #charlottetilbury #perfumetiktok #parfumtiktok

♬ origineel geluid – NSMBL.nl

Mijn favoriete geuren van Charlotte Tilbury

Ik heb ze alle zes geroken en gedragen. Eén ding is zeker: dit zijn zes totaal andere geuren – en met deze zes geuren is de collectie allesomvattend. Als je ze alles zes aanschaft (wat wel een prijzig grapje is), heb je een complete parfumgarderobe met een geur voor ieder moment. Desondanks sprongen er voor mij drie geuren écht uit:

Charlotte Tilbury Magic Energy – €150

Als je van Byredo’s Gypsy Water houdt, dan vind je deze geur ook fijn. Het heeft een mystiek en aards karakter door de noten van hout, maar is ook een beetje zoet en een beetje fris. Van alles wat, dus. Deze combinatie maakt dat deze geur onwijs gelaagd is.

Topnoten: bergamotolie, mirteolie. Hartnoten: geraffineerd cipres, zoete jasmijn sambac, zeewier absolute. Basisnoten: kasjmierhout, Palo Santo, ambergris akkoord, olibanumharsinoïde.

parfums charlotte Tilbury
Charlotte Tilbury

Charlotte Tilbury Love Frequency – €150

Als er een geur is die de liefde laat stromen, dan is het wel de geur van rozen. Deze vind ik zo lekker omdat het een heel vrouwelijke rozengeur is, maar toch met een modern en masculiene randje. De geur bevat noten van rozen, amber en roze peper: een combinatie naar mijn hart.

Topnoten: roze peper. Hartnoten: saffraan, roosextract, essentiële roos. Basisnoten: musk, cashmeran, amberhout, patchoeli hart.

parfums charlotte Tilbury (1)
Charlotte Tilbury

Charlotte Tilbury More Sex – €150

De naam windt er geen doekjes om. Maar eerlijk is eerlijk: dit is een onwijs sexy geur. Donker, sensueel en mysterieus door de noten van leer, ambroxan en musk.

Topnoten: zwarte peperolie, jeneverbesolie. Hartnoten: ambroxan, seksuele muskus, aldron, verslavend leerakkoord. Basisnoten: fluweelzachte muskus, amberhout, sandelhoutolie.

parfums charlotte Tilbury (2)
Charlotte Tilbury

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.