Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Haar 30 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Ik testte talloze shampoos voor volume en dit zijn de beste

Als je lang en dik haar hebt, dan wil de aanzet nog weleens inkakken. Althans, dat merk ik vaak. Ik heb veel haar – en ik houd ook van VEEL haar. Een kapsel is mij nooit volumineus genoeg. In de afgelopen jaren testte ik veel verschillende shampoos voor volume: dit zijn mijn favorieten.

Als je van jezelf wat zwaarder haar hebt, dan wil dit de bovenkant weleens naar beneden trekken. De zwaartekracht doet simpelweg z’n werk. Om je aanzet zo poofy mogelijk te houden, wil je shampoo gebruiken die niet te zwaar maakt. Ik ging op zoek naar de shampoo voor de meest luchtige en volumineuze roots.

Favoriete shampoos voor volume

Na jarenlang testen – vaak zonder en soms ook mét succes – zijn dit mijn favorieten.

Christophe Robin Cleansing Volumizing Paste – €43

Dit is geen shampoo zoals je ‘m waarschijnlijk gewend bent. En toch reinigt deze kleipasta van Christophe Robin je haar als geen ander. Doordat je de hoofdhuid scrubt, verwijder je het talg (dit is de vettigheid) van je hoofdhuid. Ook maakt het de aanzet iets stugger, wat een perfecte basis biedt voor een volumineus kapsel. Föhn je haar na het wassen onderste boven en je ziet meteen resultaat.

beste shampoos voor volume
Skins

Olaplex No. 4 Bond Maintenance Shampoo – €29,50

Hoewel de producten van Olaplex vooral bekend staan om hun herstellende werking, houd ik vooral van deze shampoo om het volume dat ‘ie mijn haar heeft. Oh, en de geur is ook top. Als ik mijn haar met deze shampoo was, dan ontstaat er altijd een fijn en luchtig schuim, dat veel luxueuzer voelt dan ander shampoos. Eenmaal opgedroogd, heeft mijn haar dan al best wat volume.

beste shampoos voor volume (1)
de Bijenkorf

Elvive Full Fiber Shampoo – €5,99

Mijn ultieme budgetvondst is deze shampoo van L’Oréal. Sinds mijn vijftiende (het tijdperk dat ik echt nog geen geld had voor Christophe Robin en Olaplex) gebruik ik deze topper. En tien jaar later doet ‘ie nog steeds niet onder voor de duurdere producten. Enfin, de ingrediënten en geurtje zijn iets minder fijn, maar hij doet z’n werk echt prima. En ook fijn: hij is altijd wel ergens in de aanbieding.

beste shampoos voor volume (2)
Kruidvat

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.