Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 21 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze Instagram-video laat zien hoe je zelf een perfecte faux-pony maakt

Iets aan je haar veranderen is soms een flinke stap, maar toch willen we geregeld wat nieuws met ons haar. Onze smaak is namelijk net als de seizoenen van het jaar: het verandert vaak en het is onvoorspelbaar. Daarom zou het perfect zijn als we een nieuwe look eerst zouden kunnen uitproberen voordat we ons er aan binden. Dat lijkt vanaf nu te kunnen, want op Instagram gaat een video viraal die laat zien hoe je zelf de perfecte faux-pony.

Super handig.

Haartrends

Zoals we allemaal weten gaat er elke week wel een nieuwe trend viraal op social media. Of dit nou een haartrend of een beautytrend is maakt niet uit, en wij houden ze allemaal in de gaten. Dit is natuurlijk hartstikke leuk, maar zorgt er ook voor dat we constant iets nieuws willen. Laten we namelijk eerlijk zijn: wij zijn obsessed met bijna alle trends.

Toch is verandering soms ook wel heel bindend. Een trend blijft namelijk niet voor eeuwig in de mode en voordat we het weten staat de volgende trend om de hoek. Wij waren daardoor ontzettend enthousiast toen de we een TikTok-hack tegenkwamen die laat zien hoe je kort haar kan uitproberen zonder het te knippen. Nu gaat er opnieuw een video viraal – dit keer op Instagram – die laat zien hoe je zelf een faux-pony kunt maken.

Deze highlighter van Fenty Beauty gaat compleet viraal op TikTok en wil jij ook hebben

Faux-pony

Het enige wat je nodig hebt is vers geknipt haar en een paar haarspelden. Sarah – @sarahangius – plaatste op Instagram een video waarin ze de look bij zichzelf creëert. De haarstylist die tegenwoordig influencer is laat haar 3,8 miljoen volgers stap voor stap zien hoe je de look zelf kunt maken. Haar caption bij de video luidt: “HOW TO: Faux Fring [sic]! But make sure your ends are trimmed and healthy looking 😉😁”. Nadat we de video zelf meerdere keren hebben gezien vertellen wij hoe je deze look zelf kunt creëren.

Sarah scheidt als eerste een V-vormig deel van haar haar aan de voorkant van haar hoofd. Dit deel gebruik je later om de faux-pony te creëren. Dit haar vouwt ze vervolgens dubbel en maakt ze aan de bovenkant van haar hoofd vast met schuifjes. Zorg ervoor dat de pony er goed uitziet en style het met een borstel of een kam. Vervolgens stylet Sarah de rest van haar haar in een rommelige hoge knot die ervoor zorgt dat de speltjes worden verborgen. Deze knot maakt ze hier en daar voor extra grip nog vast met een speltje en voor we het weten is ze klaar.

https://www.instagram.com/reel/CW8lrkRjM80/?utm_source=ig_web_copy_link

Wil jij iets anders met je haar? Deze pony’s staan goed bij jouw gezichtsvorm

Reacties

Wij zijn overigens niet de enigen die helemaal enthousiast zijn over deze hack. Zo reageert een fan: “Stunning!!!❤️❤️❤️❤️ I love this so much 😍😍😍😍” en andere fans schrijven: “Omg… all those years i didn’t need to cut bangsssss and go through the awkward growing out phase!!!!! Thank you 👏” en “Your hair though😭❤❤❤ in love.”

Wij gaan deze look binnenkort zeker uitproberen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.